Veitola.doc uutuussarja alkaa tänään – ensimmäinen jakso käsittelee huumeita

Veitola.doc uutuussarja alkaa tänään.

Julkkisten luona yökyläilyn sijaan toimittaja Maria Veitola paneutuu uudessa dokumenttisarjassaan vakavempiin ilmiöihin.

Veitola.doc sarjassa perehdytään huumeidenkäytön yleistymiseen, nykypäivän seksityöhön, polyamoriaan ja salaliittoteorioihin. Ensimmäisen jakson teemana ovat huumeet.

Sarja alkaa tänään 29. joulukuuta MTV Katsomossa.

Huumeiden käyttö on lisääntynyt ja arkipäiväistynyt, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?

Veitola tapaa ihmisiä, jotka tekevät näkyväksi eri puolia huumeiden käytöstä.

Jakso on kuvattu totuudenmukaisesti kaunistelematta mitään. Jaksossa näytetään esimerkiksi huumeiden piikityshetket.

Veitola istui vieressä, kun haastateltava piikitti itseensä huumetta. Kuva: MTV

Veitola julkaisi Instagram-tilillään postauksen, jossa nähdään klippi ensimmäisestä jaksosta.

Julkaisun yhteydessä Maria kirjoittaa aiheesta:

”Onko huumeet vain yksi tapa pärjätä yhteiskunnassa, jossa on paineita kuulua joukkoon, olla onnellinen, suosittu, tuottava ja menestyvä?

Nykyinen käsityksemme huumeiden käyttäjistä on yksipuolinen ja näyttäytyy usein rikollisuuden kautta. On ihmisiä, joille huumeet eivät ole ongelma. On heitä, jotka kokevat hyötyvänsä huumeista. On niitä, jotka yrittävät hoitaa huumeilla sielunsa, mielensä ja kehonsa kipuja. On käyttäjiä, joille riippuvuus on sairaus, josta on vaikeaa parantua.
Usein huumeita käytetään siksi, että niitä on helpompi saada, kuin ammattiapua. Liian moni täällä jää liian usein ilman tarvitsemaansa tukea.

Tehdessämme dokumentin taustatutkimusta, keskustelimme monenlaisten käyttäjien kanssa. Suurin osa koki, ettei heidän äänensä ja kokemuksensa tule kuulluksi nykyisessä huumeita koskevassa keskustelussa. Kameran eteen uskaltautuneet ja tilanteensa jakaneet päähenkilömme ovat poikkeuksellisen rohkeita ihmisiä. Kiitos heille siitä.

Ne käyttäjät ja myyjät, jotka tavoitimme ja jotka ovat perheellisiä ja/tai hyvissä asemissa työelämässä, eivät tällä kertaa rohjenneet kameroiden eteen. Ymmärrän sen. Huumeiden käyttöön liittyvä stigma ja sen seuraukset ovat kova hinta avoimuudesta. On aina isompi ongelma, jos yhteiskunnan asenteet ja lainsäädäntö eivät tue avointa keskustelua vaikeista aiheista. Ei kuitenkaan unohdeta, että huumeita käytetään kaikissa yhteiskuntaluokissa, kaikissa ammateissa. Myös ihan siellä huipulla.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Lue myös: Maria Veitolan pärstä taas tv:ssä: juontaja luotsaa omaa dokumenttisarjaa jossa sukelletaan rankkojen aiheiden maailmaan

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:MTV

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit