Tony ”Viikinki” Halmeesta julkaistaan uusi dokumenttielokuva – Katso traileri!

Edesmenneen Tony ”Viikinki” Halmeen elämästä julkaistaan dokumenttielokuva Viikinki, joka tulee ensi-iltaan elokuvateattereihin 27.9.

Elokuva on Lauri Anssi Moilasen ja Olli Vuokon ohjaama.

Halme tuli aikoinaan tunnetuksi 1990-luvun alussa Gladiaattorit-ohjelman Viikinkinä. Halme on myös ainut suomalainen, joka on nähty showpainiorganisaatio WWE:ssa. Halme oli myös ammattilaisnyrkkeijä. Vuonna 2003 hänet valittiin Perussuomalaisten kansanedustajaksi. Halmeen elämää varjostivat päihde- ja terveysongelmat. Lopulta Viikinki kuoli oman kätensä kautta vuonna 2010.

”Elokuvassa seurataan kuinka Tony Halme loi itsestään myyttisen Viikingin, jonka vangiksi hän lopulta jäi. Jatkuva lööppijulkisuus ja sen pakonomainen hakeminen olivat kuluttavaa. Räväköillä puheillaan Halme antoi lähtölaukauksen Perussuomalaisten nousulle. Unohdetun kansanosan ääni ja protesti valtaapitävää eliittiä kohtaan olivat Halmeen suosion rakennuspalikoita. Halmeen suuri kansansuosio on toiminut hyvänä esimerkkinä populistisen, kansan syvien rivien ihailemasta hahmosta, joka tulee poliittisen eliitin ulkopuolelta ja muuttaa politiikan suuntaa. Myös avoimen rasistisista lausunnoista huolimatta – tai kenties juuri niiden takia – hän oli muuttamassa Suomen poliittista ilmapiiriä entistä kärjistyneemmäksi.” elokuvasta kerrotaan.

Dokumenttiin on haastateltu Halmeen lähipiiriä ja muun muuassa ex-vaimoa Katja Talusta.

Elokuvan virallinen traileri on nyt julkaistu. Katso video alta.

- ILMOITUS -

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]