Vesku Loirista julkaistaan dokumenttielokuva – ääneen pääsee näyttelijän läheiset

Suomalaisten rakastamasta viihdelegendasta julkaistaan uusi dokumentti 17. joulukuuta.

Edesmenneestä taiteilija Vesa-Matti Loirista tullaan julkaisemaan joulukuussa dokumenttielokuva VESKU – naurun ja surun kulkuri, MTV kertoo tiedotteessa. Loiri menehtyi syöpään 10. elokuuta 77-vuotiaana.

MTV:n tuottamassa leffassa kuullaan Veskun läheisiä. Ääneen pääsevät muiden muassa näyttelijä ja Loirin kummityttö Kiti Kokkonen sekä näyttelijäkollegat Heikki Kinnunen, Vesa Vierikko ja Hannele Lauri.

Dokkarin käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa MTV uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

– Vesa-Matti Loiri on MTV:n historian kirkkain tähti, ellei jopa suomalaisen populaarikulttuurin suurin tähti. Vesku on populaarikulttuurimme Paavo Nurmi, Pyrhönen kertoo tiedotteessa.

– Vesku on poissa, mutta hänen merkitystään ei pidä koskaan unohtaa. Kuvaavaa on se, että tieto hänen kuolemastaan oli pysäyttävä ja median ykkösuutinen, Pyrhönen jatkaa.

Tiedotteen mukaan elokuvassa käsitellään Veskun legendaaristen sketsihahmojen syntyä ja sitä, mitä hänen Uuno Turhapuro hahmo merkitsi näyttelijälle itselleen. Elokuvassa nähdään lisäksi videomateriaalia MTV:n arkistojen kätköistä.

Uuno Turhapuro Armeijan leivissä (Kuva: Youtube)

VESKU – naurun ja surun kulkuri julkaistaan MTV Katsomossa 17.12. ja nähdään MTV3-kanavalla samana päivänä kello 21.

Seiska: Vesku Loirin Jenni-tytär epäilee edesmenneen isänsä manageria hämäräpuuhista! – ”Onko asiassa syytä epäillä rikosta”

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit