Cristal Snow raivostui Sanna Ukkolan drag-aiheisesta kolumnista: ”Minä haluan anteeksipyynnön”

Drag-artisti ja somepersoona Cristal Snow kihisee raivosta ja vaatii anteeksipyyntöä.

Kolumnisti Sanna Ukkola kirjoitti aiemmin tällä viikolla Iltalehteen kolumnin, jossa hän ruotii lasten osallistumista drag-taiteeseen.

Kolumnin otsikossa kerrotaan, että drag tuhoaa lapset ja palvelee pedofiileja. Kirjoituksessa perataan myös drag-lapsista kertovaa Drag Kids -dokumenttielokuvaa, joka aiheutti aiemmin suuren kohun, ja jota muun muassa Helsingin apulaispormestari ja kansanedustaja Nasima Razmyar (sd) puolusti raivokkaasti Twitterissä.

Drag Kids -dokumentti oli tarkoitus esittää viime viikolla Helsingin Malmitalolla järjestetyillä Kulttuurikaappi-festareilla, mutta se peruttiin asiasta nousseen kohun vuoksi.

– Dragiin liittyy vahvasti seksuaalista kuvastoa; se liioittelee ja karnevalisoi naisen seksuaalisuutta. Se ei kuulu satutunneille, se ei kuulu oppitunneille eikä se kuulu Helsingin kaupungin kulttuuritoimialan ydintehtäviin, Sanna Ukkola muun muassa kirjoittaa kolumnissaan.

Lue myös: Cristal Snow sai törkypostia tv-ohjelman jälkeen – teki nyt rikosilmoituksen uhkaavista someviesteistä

Cristal Snow julkaisi perjantaina Instagram-tilillään avoimen kirjeen Iltalehdelle ja Ukkolalle. Kirjoituksessaan Snow kertoo ”menneensä rikki” luettuaan kolumnin. Snow kokee, että media on harjoittanut väkivaltaa drag-yhteisöä kohtaan. Myös dragfobia, homofobia ja transfobia ovat mainittu.

– Mä menin eilen rikki Sanna Ukkolan kolumnista. Mä koen, että lehtenne on harjoittanut väkivaltaa mun yhteisöä kohtaan, Cristal aloittaa.

- ILMOITUS -

– Millainen lehti olette jos julkaisette tämmöistä dragfoobista sekä homofoobista saatikka transfoobista tekstiä? Millaiset teidän arvot ovat? Minun mielestäni, iltalehti, ette ole toimituksena noudattaneet hyvän journalismin sääntöjä. Minä haluan anteeksipyynnön. Minun drag siskoni haluavat anteeksipyynnön! Minun yhteisöni haluaa anteeksipyynnön, Cristal vaatii.

Cristal sanoo lukeneensa kolumnin useamman kerran. Hän sanoo kokevansa erityisen haitalliseksi kohdan, jossa Ukkola väittää, että dragiin liittyy seksuaalista kuvastoa, ja sen, ettei drag kuulu satu- tai oppitunneille eikä Helsingin kaupungin kulttuuritoimialan ydintehtäviin. (Lainaus yllä).

– Kaikki drag ei ole tätä. Me emme ole kaikki samanlaisia. Esimerkiksi minä kirjoitan lastenkirjoja, luen lapsille ja esiinnyn televisiossa Kymppitonni ohjelmassa keskellä päivää kun Star channel pyörittää uusintoja. Mitä seksuaalista siinä on? Karnevaalia kyllä, vaikka muille jakaa, mutta en ole koskaan ollut erityisen seksuaalinen mun drag esityksissä. Suurin osa Suomalaista populaari drageistä imitoi iskelmätähtien ja pop prinsessoja laivalla sekä teattereissa, Snow kirjoittaa.

– Erityisen huolestuttavaa on se, että tässä kolumnissa Sanna nimesi drag artisti Gaylien 2000, joka esiintyi Oodissa lukemassa lapsille. Sanna ei selvästikään tiennyt esityksen sisältöä, mutta silti Ukkola leimasi sen sopimattomaksi. Hänen mukaansa me emme kuulu oppitunneille emmekä kuulu Helsingin kaupungin kulttuuritoimialan ydintehtäviin.

- ILMOITUS -

– Hänen sanojaan, teidän julkaisemia sanoja teidän nettisivuilla. Tajuatteko mitä vihaa tämä lietsoo? Miten vaarallista tämä on?

– Ymmärrän kyllä. Aikoinaan konservatiivit huusivat: apua ajatelkaa lapsia! Rock musiikki pilaa ne! Hevi musiikki on saatanan palvontaa! Drag taiteesta on tullut niin salonkikelpoista, että mies mekossa pelottaa ja me olemme helppo kohde saada lisää klikkejä, Cristal jatkaa.

– Siinä onnistuitte, saitte meidän huomion ja nyt voitte miettiä miten saatte meidät hiljaiseksi. Koska on kyllä yksi asia mikä meitä drag queeneja yhdistää: Me ollaan ihan saatanan äänekkäitä, Cristal päättää.

Lue myös: Cristal Snow hukkui törkypalautteeseen Ylen tv-ohjelman jälkeen – ”Kaikennäköistä ala-arvoista nimittelyä”

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
10 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]