Vastaamo-tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki naureskelee videolla – Katso

Vastaamo-tietomurrosta epäillään suomalaista verkkorikollista Julius Kivimäkeä, 25.

Törkeä rikos tapahtui syksyllä 2020.

Tietomurrossa psykoterapiakeskus Vastaamon 33 300 asiakkaan henkilö- ja potilastiedot varastettiin ja ainakin osittain julkaistiin Tor-verkossa. Tiedoilla yritettiin kiristää rahaa aluksi Vastaamolta ja myöhemmin yksittäisiltä asiakkailta. Hakkeri ei kuitenkaan onnistunut tavoitteessaan laajemmin.

Kivimäki on etsintäkuulutettu ja hänestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Poliisilla ei tällä hetkellä varmaa tietoa missä Kivimäki piileskelee.

Kivimäki vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa tänään torstaina 27.10. todennäköisin syin epäiltynä törkeästä tietomurrosta, törkeän kiristyksen yrityksestä ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Juliukselta on synkkä ja laaja historia erilaisten tietomurtojen ja rikosten parissa. Hän on tehnyt alaikäisenä useita verkkorikoksia jo 2010-luvun puolivälistä lähtien.

Perätön pommiuhka

Kivimäki on muun muassa aiheuttanut kuvitteellisen pommiuhan yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle American Airlinesille, jonka seurauksena lentokone joutui tekemään pakkolaskun. Lisäksi Yhdysvaltain ilmavoimat lähetti kaksi hävittäjää ilmaan turvaamaan lentoa.

Kivimäki on ollut myös mukana erään hakkeriryhmän toiminnassa, joka teki perättömiä hätäkeskusilmoituksia FBI-agentin lähiomaisiin. Tämän seurauksena SWAT-erikoisryhmä teki rynnäköitä kyseisiin kohteisiin.

PlayStation Network ja Xbox Live hakkeroinnit

Jouluna 2014 PlayStation Network ja Xbox Live olivat alhaalla Lizard Squad nimisen hakkeriryhmän tekemän hyökkäyksen vuoksi. Ryhmään kuulunut Kivimäki tuomittiin tapauksesta kahden vuoden ehdonalaiseen vuonna 2015.

Sky News haastatteli tuolloin 17-vuotiasta nuorukaista. Julius naureskeli videolla, ja kertoi ettei kadu tekoaan.

”En voi sanoa, että minua kaduttaa. Olen ehkä pakottanut jotkin lapset viettämään enemmän aikaa perheensä kanssa pelien pelaamisen sijaan.” Kivimäki totesi.

Youtube

Katso video alta.


Lähteet: Iltalehti, Wikipedia

Aleksi Valavuori joutui Vastaamon tietomurron uhriksi: Vastasi kiristyskirjeen lähettäjille Instagramissa: ”Te säälittävät ihmisroskat”

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Youtube

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit