Syyllistyikö kohupääministeri Sanna Marin rikokseen?

Sanna Marin (sd) kutsui perjantaina (13.1) perussuomalaista puoluetta rasistiseksi.

Kohupääministerin mukaan perussuomalaiset ovat joidenkin puoluejäseneiden puheiden perusteella ”avoimesti rasistinen puolue”.

– Kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat olleet rasistisia. Ne ovat olleet aidon vihamielisiä tiettyjä vähemmistöjä kohtaan. Ei tätä ole kiistäminen. Se on tosiasia, Sanna väitti vaalitentissä, jossa hän väitteli oppositiopuolue kokoomusta johtavan Petteri Orpon kanssa.

Menneinä vuosina useiden oikeuden päätösten mukaan rasistiksi haukkuminen on kunnianloukkaus, ja näin ollen rangaistava teko.

Lue myös: IS: Tällaiset pikkujoulut Sanna Marinin hallitus järjesti! – Kova hintalappu!

Esimerkkejä:

Vuonna 2012 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaisen miehen sakkoihin kunnianloukkauksesta, kun hän haukkui pysäköinnintarkastajaa rasistiksi.

Vuonna 2018 Vantaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi rokkaria sakkorangaistuksiin niin ikään kunnianloukkauksesta heidän solvattuaan yleisön joukossa ollutta miestä rasistiksi.

Sannan ei kannattaisi viljellä rasismisyytöksiä, ettei napsahda mojovat sakot kunnianloukkauksesta sekä lisää mainehaittaa.

Monien suomalaisten mielestä useissa kohuissa ryvettyneen Marinin suurin rikos on kuitenkin valtiovarojen holtiton käyttö, ja Suomen asioiden hoitamatta jättäminen.

Aviokriisi!? Sanna Marinin poikkeava somekäytös ihmetyttää – samaan aikaan Markus huitelee ulkomailla!

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
9 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit