Sometaukoa pitänyt Meeri Koutaniemi julkaisi synkän päivityksen kipuhelvetistään: ”Oonko jotenkin viallinen”

Valokuvaaja ja kuvataiteilija Meeri Koutaniemi, 35, on avautunut Instagram-tilillään kipuhelvetistä, joka alkoi vuoden vaihteessa.

Pääministeri Sanna Marinin valokuvateoksenkin tehnyt Koutaniemi kertoo, että häntä on vaivannut takareiden jatkuva kipuilu, joka ei ota loppuakseen. Taiteilija on pitänyt taukoa myös somesta keskittyääkseen hyvinvointiinsa.

– Oon pitänyt alkuvuoden lähinnä sometaukoa, pyrkinyt hiljentymään ja liikkumaan. Kipu on vaan pahentunut. Migreenikin jyllää. Välillä tuntuu, että oli se sitten vihlova jalka tai pää, on se jotenkin irrallaan muusta ruumiista, mutta vaikuttaa ihan kaikkeen, Meeri kirjoittaa.

– Onhan näitä kipujaksoja ollut elämässä montakin, mutta kivun hallitsema ote elämään pääsee unohtumaan silloin kun se ei ole aktiivisesti läsnä. Ja sitten kun sattuu, tajuaa, miten onnekas on, kun ei satu. Särky hajottaa mieltä ja keskittymistä muihin asioihin siten, että koko ajan huolestuttaa, mikä mua vaivaa. Oonko jotenkin viallinen, hän jatkaa.

Meerin isä, arkkitehti Seppo Koutaniemi, kuoli syöpään 72-vuotiaana viime vuonna.

Meeri uskoo, että isän kuolemasta aiheutunut suru on voinut pakkautua kivuksi.

– Uskon ihmisen olevan psyko-fyysinen kokonaisuus siten, että mielen ja kehon välinen yhteys on tinkimätön. Ei ole olemassa toisen kipua ilman, että se heijastuisi toiseen. Se on sitten sitä salapoliisityötä, mikä johtuu mistäkin ja heijastuu minne.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit