Shokkipäätös! Huippukokki Tomi Björck kertoi suru-uutisia: ”Surullisena toteamme…”

Useiden helsinkiläisravintoloiden osaomistaja, julkkiskokki Tomi Björck, 42, kertoi tänään keskiviikkona (15.2.) surullisia uutisia yhteen ravintolaansa liittyen.

Huippukokki kertoi Instagram-tilillään, että japanilaista ruokaa tarjoava Sanchome ravintola on päätetty sulkea pysyvästi. Ravintola avasi ovensa vasta viime keväänä luksushotelli Kämpin yhteyteen.

Päätös johtuu muuttuneesta maailmantilanteesta, joka on tällä hetkellä hyvin epävakaa.

– Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen – Sanchome ravintola on pysyvästi suljettu 15.2.2023 alkaen. Maailman epästabiilin tilanteen aiheuttama mm. raaka-aineiden ja kiinteiden kulujen ennalta arvaamaton jyrkkä hintojen nousu ja nyt alkuvuodesta raju ostovoiman heikkeneminen ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa yritystoimintaa ei ole saatu kannattavaksi kovasta yrityksestä huolimatta. Yritys on itse tehnyt päätöksen lopettaa toiminnan ensi tilassa, Björck kirjoittaa yksityisellä Instagram-tilillään.

Björck on jakanut ravintolasta mustavalkoisia kuvia sometililleen.

Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille, Tomi päätti.

Myös ravintolan Instagram-tili on poistettu.

Sanchomen lisäksi Tomi ja Minka-vaimo ovat osakkeenomistajia Lily Lee– ja Boon Nam -ravintoloissa. Boon Nam Oy teki vuonna 2021 2,6 miljoonan euron liikevaihdon, josta voittoa tuli 240 000 euroa. Lily Lee Oy:n liikevaihto ylsi 2,4 miljoonaan, ja voittoa tästä tuli 148 000 euroa.

Tomilla on ravintolabisnestä myös Ruotsissa ja Australiassa.

Tomi ja Minka ovat pitäneet yhtä jo yli 20 vuotta. Pariskunnalla on kaksi poikaa. Perhe muutti vuonna 2016 Austraaliaan.


Lue myös: Huippukokki Tomi Björck teki ruokaostoksia Helsingin keskustassa – Katso kuvat miehen rennosta kesälookista!

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit