Kesärannan kotibileistä nousi kohu – Nyt puhuu pääministeri Sanna Marin: ”Tavoite oli vilpitön”

Pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi noin tunti sitten Instagram-tilillään Kesärannassa viime viikonloppuna järjestettyä tilaisuutta, johon oli kutsuttu muutamia nuoria artisteja.

Tiistaina hallitus ilmoitti kulttuurialan 18,4 miljoonan euron leikkauksista.

Pääministerin kotibileitä on sittemmin kritisoitu useiden tunnettujen artistien ja muusiikkipiirien toimesta. Tapahtumaa on pidetty SDP:n mainostemppuna artistien kustannuksella.

Nyt Marin kommentoi Instagram-tarinavideolla, että tilaisuudella oli ”vilpitön tarkoitus”.

– Muutama sana siitä Kesärannan tilaisuudesta, joka sunnuntaina järjestettiin. Siinä oli vilpitön tavoite. Käydä keskustelua musiikkialan kanssa siitä tilanteesta, mikä alalla on koronakriisin aikana ollut. Kuulla eri toimijoita ja käydä heidän kanssaan keskustelua. Tavoite oli vilpitön, Marin sanoo Instagramin tarinaosiossa.

 

View this post on Instagram

 

Henkilön Sanna Marin (@sannamarin) jakama julkaisu

Marin on pahoillaan myös siitä, että eräät tilaisuuteen osallistuneet henkilöt ovat joutuneet kritiikin kohteeksi.

– Monet osallistujat ovat saaneet täysin kohtuutonta kritiikkiä osaksensa. Olen siitä todella pahoillani. He toivat alan viestiä esiin ja me niitä kuulimme. Tätä luottamusta haluan tulevaisuudessakin rakentaa hallituksen ja kulttuurialan välille, Marin selostaa kameralla.

Marin myöntää, että keskustelu ei ole tähän asti herättänyt luottamusta.

– Tiedän myös, että kuluneen viikon keskustelu ei ole sitä luottamusta rakentanut. Ja siitä olen myös pahoillani. Ja pyrin tekemään kaikkeni, jotta tulevaisuudessa keskusteluyhteys olisi hyvä ja meillä olisi keskinäistä luottamusta.

– Me tulemme tarvitsemaan teitä kaikkia toimijoita kulttuurialaa myös yhteiskunnan jälleenrakentamiseen. Me tunnistamme sen tilanteen, kuinka vaikeaa se on teille ollut. Me haluamme sitä yhdessä teidän kanssanne korjata.

Marinin mukaan kulttuurialan leikkauksille voidaan vielä tehdä jotakin.

– Hallitusviisikko tulee etsimään ratkaisun tähän kulttuurin rahoitukseen. Se on minulle tärkeä asia ja tiedän, että muissakin hallituspuolueissa on halua löytää tähän tilanteeseen ratkaisu.

– Me tunnistamme kyllä sen hädän ja tilanteen, mikä kulttuurialalla on ollut, ja onneksi tätä asiaa tullaan käymään nyt yhdessä hallituksen kanssa vielä läpi, Marin kertoo.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marin järjesti bileet Kerärannassa valituille artisteille – Hallitus ilmoitti aikovansa leikata kulttuurialalta 18,4 miljoonaa – Raivo repesi: ”Tämä ei ole ok”!

Kuka julkkispari on mielestäsi ärsyttävin? Äänestä tästä!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit