IS: Näin paljon Sanna Marinin lento Osloon Ilmavoimien koneella maksoi

Pääministeri Sanna Marin (sd) lensi elokuun puolivälissä puolustusvoimien koneella Osloon Pohjoismaiden pääministerikokoukseen. Tapaamiseen osallistui myös Saksan liittokansleri Olaf Scholz. Oslossa keskusteltiin muun muassa Nato-yhteistyöstä.

Nyt puolustusministeriöstä on kerrottu Ilta-Sanomille, että Marinin lennon kokonaiskustannukset olivat jopa 5 178 euroa.

Summasta puolustusvoimien osuudeksi on laskettu 3 135 euroa ja valtioneuvoston kanslian osuudeksi 2 043 euroa.

IS:n saamien tietojen mukaan pääministeri ja hänen delegaationsa lensivät Helsingistä Osloon Ilmavoimien Learjet 35A/S -suihkukoneella.

Sanna Marin lensi Osloon kuvan mukaisella Learjet 35A/S -suihkukoneella. Kuva: Ilmavoimat

Marinin oli tarkoitus  alun perin tarkoitus lentää Osloon sunnuntaina 14. elokuuta kello 19.45 lähteneellä reittikoneella. Marinin lentomatka Osloon siirrettiin kuitenkin vasta maanantaille.

Pääministerin erityisavustaja Iida Vallinin mukaan normaalilla reittilennolla ei ollut tilaa, joten tästä syystä Marin avustajineen päätyi lentämään Norjaan armeijan koneella.

Seiska-lehti uutisoi Marinin erikoisjärjestelystä jo syyskuun alussa. Seiska spekuloi jutun otsikossa, että Sannan Flow-biletys saattoi kostautua, ja tästä syystä lentoa olisi siirretty. Marin osallistui festareille perjantaina (12.8.) ja lauantaina (13.8.).

Erityisavustaja Vallin kertoi sittemmin, että he ovat tekemässä valituksen Julkisen sanan neuvostoon Seiskan uutisoinnista.

Oho, Sanna Marin on tekemässä valituksen Julkisen sanan neuvostoon Seiskan tuoreesta uutisoinnista

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

VIIKON SUOSITUIMMAT

UUSIMMAT

Katso myös nämä

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]