Niko Ranta-aho paljasti Katiska-dokumentissa: ”Annoin Sofialle kuukausirahaa ja maksoin vuokrat!”

Tänään alkaneessa Ruutu+:n Katiska-dokumenttisarjassa pääsee ääneen Suomen laajimmista huumerikoksista syytetty Niko Ranta-aho. Lisäksi dokumentissa kuullaan Nikon siskoa Jasmin Ranta-ahoa, Nikon ystäviä, ex-tyttöystäviä ja jopa rippipappiakin. Ranta-aho kertoi tänään Instagramissa, että hän on varoittava esimerkki siitä, kuinka päihteet voivat ajaa suuriin virheisiin.

Lue myös: Niko Ranta-aho avautui Instagramissa: Olen varoittava esimerkki siitä kuinka päihteet voivat ajaa suuriin virheisiin!

Tamperelaisesta 32-vuotiaasta liikemiehestä Niko Ranta-ahosta tuli suomalaisille tunnettu, kun poliisille selvisi heinäkuussa 2019, että Ranta-aho pyörittää ulkomailta käsin Suomen laajimpaa huumeliigaa Cobra-nimimerkillä. Suomen rikoshistorian suurimman huumekokonaisuuden, eli Katiska-jutun toinen pääsyytetty on ex-Cannonball-johtohahmo Janne ”Nacci” Tranberg. Huumeliiga oli toiminnassa vuosina 2016-2019.

Niko muistelee dokumentissa villiä nuoruuttaan ja kertoo miten ajautui huumekauppiaaksi.

Varakkaasta perheestä kotoisin oleva Niko aloitti juhlimisen jo nuorella iällä. Katiska-dokumentissa Niko kertoo avoimesti ja rehellisesti nuoruusvuosistaan, päihderiippuvuudestaan sekä uudesta alusta Espanjan Marbellassa, jossa hän verkostoitui ja kuului nopeasti kaupungin suihkuseurapiireihin yhdessä silloisen tyttöystävänsä Sofia Belórfin kanssa.

– Aloitin juhliin aika nuorena. 13 vuotiaana ensimmäisen kerran alkoholia. 15-16 vuotiaana aloin pyöriä yökerhoissa joka viikonloppu, Niko kertoo dokumentissa.

Nikon ensimmäinen huumekokeilu tapahtui 16-vuotiaana tamperelaisessa yökerhossa, jossa hän kokeili ensimmäisen kerran amfetamiinia.

– Muistan kun täytin 18, me juhlittiin 23-27 päivää putkeen. Muutaman kerran joutunut sairaalaan päihteistä, Ranta-aho jatkaa tyynesti.

Ranta-aho kertoi olleensa myös Minnesota-hoidossa. Minnesota-hoito on alkoholismin ja päihderiippuvuuden hoitoon kehitetty hoitomalli, jonka tavoitteena on päihteetön elämä.

Minnesota-hoitojen jälkeen Niko muutti raittiina miehenä Marbellaan vuonna 2013 ollessaan 24-vuotias. Marbellan houkutukset ajoivat miehen kuitenkin jälleen huumeiden pariin. Vuonna 2018 huhtikuussa Niko aloitti jälleen jokapäiväisen huumeiden käytön.

– Vedin niin paljon kamaa että nenään tuli reikä, Niko paljastaa dokumentissa.

Lue myös: Seiska: Niko Ranta-aho järjesti villit jatkot Tampereella! – Puhelimet kerättiin pois!

Pitkä tuomio uhkaa

Niko on myöntänyt käytännössä kaikki huumerikoksensa ja häntä odottaa mahdollisesti jopa 13 vuoden vankeustuomio. Dokumentissa kerrotaan, että Katiska-juttu on niin massiivinen että tuomiota odotellaan aikaisintaan alkuvuodesta 2021.

– Ensiksi mä alotin dopingaineilla sitten tuli lääkkeet ja sit tuli huumeet. Siinä on se kaari miten mä päädyin Suomen suurimmaksi huumeiden maahantuojaksi, Ranta-aho kertoo dokumentissa.

Poliisi epäili pidätyshetkellä että Niko Ranta-aho tappaa itsensä.

Niko muisteli Katiska-dokumentissa viime vuonna Helsingissä tapahtunutta pidätystä, ja kertoo poliisin epäilleen hänen yrittävän itsemurhaa.

– Mulla oli 1000 neliön kämppä mis oli 9 kylpyhuonetta ja sit sut lyödään semmoseen vieraskylpyhuoneen kokoiseen tilaan.

– Muistan sen hetken kun poliisi heitti kyytiin ja sanoi hän epäilee että mä tapan itteni.

Martina kertoi Nikolle Sofian ja Stefun suhteesta

Niko kertoo dokumentissa hyvin lyhyesti suhteestaan ex-naisystäväänsä Sofia Belórfiin. Liikemies paljastaa että Martina Aitolehti oli se joka kertoi Sofian ja Stefan Thermanin salasuhteesta.

– Martina kertoi mulle ja sitten mä tein ratkasun että nyt se on ohi.

Sofia sai äkkilähdön Helsingin Erottajan kämpästä.

–  Annettiin kaksi vuorokautta aikaa hakee tavarat pois ja jatkaa elämää muualla.

Ranta-aho oli tarjonnut avokätisesti taloudellista apua Sofialle suhteen aikana.

– Vaikka nyt sanotaan, että mä oon Suomen suurin huumekauppias, niin mä oon rehellinen ihminen ja mä oon lojaali.

–  Tarjosin monta kertaa sille (Sofialle) tammi-maaliskuun aikana.

– Mä sanoin, että mä hommaan sulle kämpän ja maksan puolen vuoden vuokran ja saat multa puoli vuotta rahaa x-määrän per kuukausi sillai, että sä tulet erittäin hyvin sillä toimeen, kertoo Ranta-aho dokumentissa.

Katiska ma 10.8. alkaen maksullisessa Ruutu+-palvelussa

Lue myös: Seiska: Niko Ranta-aho paljasti bileporukalle miten vangit saavat viestejä kaltereiden taakse!

 

View this post on Instagram

 

Tänään tuli ensimmäinen jakso Katiska dokumentista katsottavaksi Ruutuun. Dokumentista tulee 4 jaksoa, jokaisessa jaksossa avaan oman elämäni vaikeita asioita, omia virheitä ja omia ongelmiani. Dokumentin tekoon olen halunnut osallistua jotta ihmiset saisivat tietää kuka oikeasti olen, mikä on ajanut minut tekemään asian millä olen pilannut oman elämäni, miten selviän siitä, miten meinaan elää jatkossa ja yhtenä tärkeimpänä pointtina toivon että pystyn vaikuttamaan jonkun muun elämään positiivisella tavalla ja olemaan se varoittava esimerkki siitä kuinka päihteet voivat ajaa suuriin virheisiin elämässä. Viimeisessä jaksossa yritän myös kertoa nuorille ihmisille siitä että minun rikokset eivät ole hieno asia, niitä en halua edes nostaa esille vaan olemaan se jonka takia joku nuori ihminen muuttaisi oman elämän suunnan ja että positiivisella asenteella selviää kaikesta ja kuinka tärkeä perhe on ❤️

A post shared by Niko Ranta-aho (@rawrane) on

Lue myös: Katiska-dokumenttia tähdittävä Niko Ranta-aho tylyttää ”tiettyjä medioita” Instagramissa: ”Vastaanotto ihmetyttää!”

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit