Nämä julkkikset pyrkivät eduskuntaan, ketä sinä äänestäisit jos olisi ihan pakko valita?

Nämä julkkikset ovat ehdolla eduskuntavaaleissa.

Huhtikuussa järjestetään eduskuntavaalit, ja taas pitäisi keksiä ketä äänestetään, ja millä perustein.

Politiikkaa aktiivisesti seuraamattoman voi olla vaikea keksiä, että kuka olisi oman äänen arvoinen ehdokas, ja siksi puolueet pyrkivätkin kuumeisesti hankkimaan ehdokkaita, jotka olisivat äänestäjille mahdollisimman tuttuja.

Sillä, onko ehdokas tunnettu poliittisista asioista tai vaikka ralliajotaidoistaan ei ole puolueille juurikaan merkitystä.

Eurovaaleihin taannoin osallistunut Kankkusen Juhakin totesi asiakysymyksistä, että ”avustajat hoitaa hommat”.

Ehdokkaan on tosin hyvä olla edustava, ja onnistuttava valokuvissa. Tämän oli parhaiten sisäistänyt aikanaan Ben Zyskowicz, jolla oli oma ”Benin talli”, joka koostui erilaisista misseistä ja malleista. Marinin Sannakin on keksinyt, että kivoilla selfieillä luotu politiikka on paljon kustannustehokkaampaa kuin politiikasta paasaaminen. 

Tunnettuvuudella on siis merkitystä. Vuoden 2023 eduskuntavaalien julkkiksia politiikan ulkopuolelta ovat ainakin seuraavat hahmot:

 • Riku Nieminen

Munamieheydestä, blackfacesta ja kovista palkkatoiveistaan tunnettu näyttelijä Nieminen on nostattanut vaalikohua. Se, onko huomio aina ollut positiivista on katsojan silmissä! Ehkä kansanedustajaehdokas onkin eräs vain eräänlainen Putous-ohjelmasta repäisty rooli, jota muuntautumiskykyinen Nieminen näyttelee!

- ILMOITUS -

 • Jere Karalahti

  Karalahden Jere on tunnettu mies sekä jääkiekko – että juottokaukaloissa. Nyttemmin kurssia muuttanut Liike Nytin ehdokas lähteekin ehdolle kärkiteemanaan lähiöt ja nuorisojengit. Karalahti aikoo kuulemma lähteä parin jääkiekkoilijan kanssa Helsingin lähiöihin vaalikiertueellaan pelailemaan jääkiekkoa ja puhumaan politiikkaa. Onkohan Hjallis aamujäillä mukana?
 • Amanda Harkimo

  Liike Nyt on ollut aina jonkinlainen Hjalliksen kaveriklubi, mutta nyt völjyyn on otettu myös sukulaistyttö Amanda. Amanda on tunnettu tosi-tv-urastaan ja poliittisista avauksistaan. Tai no ei ole, mutta hän näyttää Twitterinsä perusteella olevan isänmaallinen hahmo ainakin Suomen voittaessa jääkiekossa. ”Juma jumalauta mä itken onnest tääl yksin biitsil”.
 • Kristian Meurman

  Tämäkin on Liike Nytin ehdokas. Miten voi noin pienellä puolueella olla noin paljon julkkisehdokkaita? Vai onko Hjalliksen kaveripiiri peräti yhden pienpuolueen kokoinen. Nykyään ravintolapäällikkönä toimiva Meurman tuli tunnetuksi aikanaan menestyksestään Idolsissa. Etenkin Meurmanin versio Lapin Kesästä on kuuntelemisen arvoinen.  Ei sitä selvin päin ilkeä kuunnella, mutta paksussa laskujurrissa hyvinkin koskettava kipale! Viime päivinä Krisu on kommentoinut ärsyyntyneenä AKT:n lakkoilijoiden palkkavaatimuksia. Ehkä ne ravintolahommat eivät ole Meurmanillekaan kultakaivos.
 • Teemu Keskisarja

Televisiosta ja radiosta tuttu Suomen lähihistorian mieleenpainuvin historioitsija Keskisarja ei kavahda rankkoja aiheita. Perussuomalaisten Keskari on tutkinut mm. eläimiinsekaantumista, Kyllikki Saaren murhaa ja Isovihaa. Nyt Teemu on vasta hurjan aiheen löytänyt, nimittäin suomalaisen politiikan! Jos Keskisarja valitaan, niin hän pääsee historian tapahtumien sijaan tutustumaan nykyaikaiseen isovihaan eduskunnan lehtereillä.

 • Susanne Päivärinta

Näyttävän näköinen Susanne Päivärinta on parinkymmenen vuoden ajan työskennellyt ajankohtaisohjelmien toimittajana televisiossa. Päivärinnan tunnetuin tempaus lienee takavuosilta, kun hän grillasi televisiossa ternimaitokeisari Petteri Jussilaa niin, että kapselit kiehuivat. Iän myötä Suskin tyyli on muuttunut pehmeämmäksi. Lieneekö syynä ollut henkinen kypsyminen vai tuleva ehdokkuus eduskuntavaaleissa? Kokoomuksen Päivärinta osaa varmasti asiansa. Jos hänet valitaan, niin nähdäänkö eduskunnassa sydämellinen ja pehmeä Susanna, vai tenttaava torahammas? Siihenkin Päivärinta todella pystyy, kysykää vaikka Petteri Jussilalta!

Ehdolla on tottakai myös koko kansan Reetu, eli Frederik eli Ilkka Sysimetsä!

Ketä sinä äänestäisit näistä?

- ILMOITUS -

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]