Kommentti: Big Brother floppasi pahasti

Big Brotherin ensimmäiset viinanhuuruiset biletyskaudet olivat paljon parempaa viihdettä, kuin nykymeno.

Nyt ohjelman katsojaluvut ovat pahasti laskussa, eikä ihme.

Finnpanelin mukaan Big Brotherin finaalilähetystä katsoi tv:sta keskimäärin vain 259 000 katsojaa. BB-finaali ei täten mahdu edes viikon 100 katsotuimman ohjelman joukkoon. Ei lähellekään.

Nelosen ohjelmista BB-finaalin edelle kiilasivat Selviytyjät Suomi, Vain elämää ja Huutokauppakeisari.

Katsojaluvut laskevat vuosi toisensa perään, kun lehmän häntä. Vuoden takaista BB-finaalia seurasi keskimäärin vielä 349 000 katsojaa.

Big Brother rantautui Suomeen vuonna 2005. Tuolloin Subilta tulleen realitysarjan meno oli hyvin erilaista. Myös katsojaluvut olivat puolta suuremmat. Kaikkien aikojen katsotuin BB-finaali nähtiin vuonna 2009. Ohjelma keräsi tv:n ääreen peräti 779 000 katsojaa.

Big Brother palasi ruutuihin vuonna 2019, tällä kertaa Subin sijasta Neloselle. Tästä lähtien suunta katsojalukujen suhteen on ollut alaspäin. Paras Nelosen kausi on ollut ehdottomasti kausi 2020.

Monien mielestä aika on ajanut ohi BB:sta, ja ohjelman loiste on sammunut. Myös Gekkosen toimituksessa kiinnostus lopahti BB:hen kesken kauden. Juonittelun ja pelaamisen salliminen ei myöskään ollut hyvä idea.

Lisäksi lukuisat typerät ja turhat säännöt, kuten esimerkiksi tupakoitsijoiden eristäminen tupakkakoppeihin, tai ulkoporealtaan poreiden käyttökielto(!) ihmetyttävät. Ensimmäisillä kausilla BB-talon ulkoporealtaassa läikkyi veden lisäksi viina. Lisäksi draamaa, riitaa ja huutoa riitti. BB:n nykyisen tuotannon mittarilla tämä taitaa kuulostaa aivan liian hurjalta menolta. Siitä puhuu puolestaan myös se, että koko kauden aikana ei nähty ainoitakaan kunnon bibiksiä, eli BB-bileitä, jotka ovat yksi tärkemmistä elementeistä koko ohjelmassa. Jokainen asukas sai vaatimattomien ”juhlien” yhteydessä vain muutaman tölkin mietoa alkoholijuomaa. Ei se ole BB-kausi eikä mikään, jos joku asukas ei laattaa keskelle pihaa edes kerran jurrissa.

Huvitusta herätti myös suojalasien käyttö erilaisissa tehtävissä, kuten esimerkiksi ensimmäisen viikon ilmapallohaasteessa. Voi näkö mennä!

Menneestä kaudesta ei jäänyt mitään ikimuistoista tapahtumaa mieleen, lukuunottamatta  BB-Tuulan etuhampaiden irtoamista. Tästäkin tuotanto halusi ilmeisesti vaieta ja haudata koko asian nopeasti, sillä onnettomuutta ei uutisoitu edes BB:n virallisilla verkkosivuilla. Sen sijaan transsukupuolisen BB-Sofian jokainen seksipaljastus raportoitiin BB:n verkkosivuille samalla sekunnilla. Boring.

Talo oli itsessään ihan hieno, mutta asukasvalinnoissa olisi ollut myös toivomisen varaa. Tosin Suomen värikkäimmätkään persoonat eivät olisi voineet pelastaa ohjelmaa, sillä tekemisen puute, tehtävien yksinkertaisuus ja tylsyys tappoivat mielenkiinnon nopeasti.

BB-talossa vallitseva 13 viikon tylsyys vaati kilpailijoilta paljon kuuluisaa suomalaista sisua. Kaikilta ei sisua löytynyt, sillä BB-Karvan ja BB-Nabaz luovuttivat omasta tahdostaan.

Jos BB-taloon haetaan jälleen ensi syksynä uusia asukkaita, toivoisimme, että sarjassa palattaisiin 15 vuotta taaksepäin kultaisille aikakausille: paljon bileitä, alkoholia ja draamaa.

Otettaisiin mallia siitä, miten alkukausilla tehtiin legendaarista tv-viihdettä.

Tosin nykyisellä hektisellä TikTok-aikakaudella on lähes mahdotonta liimata faneja samaan tapaan tv:n ääreen.

BB-kilpailija salakuvasi Janni Hussin rintoja ja julkaisi videon nettiin – Näin juontaja kommentoi!

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
5 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit