Aki Mannisen tv-puheista lähtenyt kohu paisuu! Transaktivisti Mona Bling hyökkäsi Kimmo Vehviläisen kimppuun Instagramissa! ”Sun pitää avata suu jatkossa sillä helvetin sekunnilla”!

Aki Mannisen puheista noussut Selviytyjät kohu paisuu edelleen

Selviytyjät Extra -ohjelman juontaja Kimmo Vehviläinen ajautui somesotaan Instagramissa vaikuttavan transnaisen Mona Blingin kanssa.

Vehviläisen Instagram-tilillä alkoi kova kuhina ja keskustelu lauantain Selviytyjät Extra -keskusteluohjelman jälkeen, jossa vieraani oli Aki Manninen.

Joidenkin mielestä Aki laukoi alentavia kommentteja oman heimonsa naisista, jotka kieroilivat hänet ulos pelistä. Juontajana Alma Hätösen kanssa toiminut Kimmo aiheutti joissain katsojissa närää naureskelemalla Akin jutuille. Samaan aikaan Hätönen näytti kiusaantuneelta. Akin kommentit on tuomittu monien julkkisnaisten toimesta sovinistiseksi.

Lue myös: Joukkolynkkaus käynnissä! Aki Mannisen henkeä uhataan ja perhettä solvataan – tv-viihteen takia!

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Aki Manninen (@akimanninenofficial) jakama julkaisu

Nyt Vehviläisen kimppuun on hyökännyt asian tiimoilta podcastiakin vetävä Mona Bling, joka meuhkaa Kimmolle, siitä ettei mies ottanut kantaa kohuun vaan pysyi hiljaa.

Kimmon mielestä joukkolynkkaus ja maalittaminen on keskiaikaista meininkiä. Kaksikko ajoitui kovaan sanasotaan Kimmon Instagramissa.

– Kimmo hei me edelleen odotetaan, että sä käyttäisit sun vaikutusvaltaa julkisuudessa olevana cis-miehenä siihen, että sä sanoisit nyt ihan suoraan, että naisviha ei ole okei. Tämän pitäisi olla ihan yksinkertainen asia, Mona kirjoitti.

Kimmo päätti rikkoi hiljasuuden ja kertoi omat ajatuksensa Monalle.

Moi. Tietenkään naisviha ei ole okei. Mikään viha ei ole okei. Puhuin aamulla radiossa aiheesta 9 minuuttia ja kerroin kantani. Mä pidän myös jossain määrin ei-toivottavana ilmiönä sitä, että kaikkien pitäisi rynnätä someen ”tuomitsemaan”, kun joku toimii typerästi. Siksi mäkään en ole katsonut aiheelliseksi sitä alkaa erikseen ruotimaan täällä, Vehviläinen aloittaa.

– Luulisi olevan itsestäänselvyys, etten tietenkään hyväksy sovinismia missään muodossa. Enkä mä naureskellut Akin jutuille, yritin vaan saada tv-ohjelman tehtyä ja olin kiusaantunut. Mutta, tästä nykyajan someraivo-ilmiöstä tulee mieleen se, kun 500 vuotta sitten kokoonnuttiin torille katsomaan ja kannustamaan, kun joku rikollinen mestattiin. Ei ole ihmiskunta paljon kehittynyt niistä ajoista, Kimmo jatkaa.

– Tehdään positiivinen loppu: mä uskon vakaasti, että miesten ja naisten epäkunnioittava puhe toisiaan kohtaan on katoavaa kansanperinnettä. 50 vuodessa on tapahtunut hurja muutos hyvään suuntaan. Tekemistä on vielä paljon toki, mutta suunta on tosi hyvä, Vehviläinen jatkaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön (she/her) (@mona_bling) jakama julkaisu

”SUN PITÄÄ AVATA SUU HETI”

Mona opastaa Kimmolle, että suu pitää avata heti, kun ”misogynista puhetta” kuulee.

– Sun pitää avata suu jatkossa sillä helvetin sekunnilla, kun tätä misogynista puhetta tapahtuu. Ymmärrän, että oli ohjelma tehtävänä ja oli kiusallista, mut mites nyt vaikka kun Aki Manninen uhriutuu ja sun naiskollega saa vihaa niskaansa koska sanoi niinku asiat on somessa, niin ootko sä hiljaa?, Mona jaksaa yhä jankuttaa.

Kimmo avaa Monalle miten televisio-ohjelmaa tehdään.

– Eikun ei me kumpikaan voitu siinä kohtaa sanoa mitään. Se oli nauhoitus ja idea oli jatkaa haastattelua hyvässä hengessä. Ohjaaja sitten päättää mitä otetaan ohjelmaan ja mitä ei.

Kimmo myös kertoo, että ohjelman toinen juontaja ja hänen ystävänsä Alma Hätönen ei kertonut Kimmolle etukäteen aikovansa tehdä päivityksen omalla Instagram-tilillään liittyen Mannis-kohuun.

– Ja Alma teki tuon päivityksensä sanomatta mitään mulle ja mä ihmettelin eilen illalla, kun mun inboxi oli täynnä kuraa mulle, kun Alma oli toiminut hienosti ja mä en ollut sanonut someen mitään, Kimmo avautuu.

Lue myös: Kohuun joutunut juontaja Alma Hätönen julkaisi tulikuuman bikinipeppukuvan paratiisimaisemista – Katso!

”ALMA TEKI MIINAN”

Kimmo kertoo, että Alma teki hänelle ”miinan”, kun hän jätti kertomatta päivityksestä etukäteen.

– Eli Alma itse asiassa teki miinan mulle. Yhtäkkiä mäkin olin sovinisti ja naisvihaaja.

Kimmo alleviivaa ettei television tehtävä ole sensuroida, ja että ihmisten on tehtävä itse omat johtopäätökset.

– Edelleen: ei television tehtävä ole sensuroida pahuutta tai typeryyttä maailmasta. Fiksut ihmiset eli katsojat osaavat ihan itse tehdä johtopäätökset. Näytetäänhän telkkarissa Hitlerin puheitakin. Niitä on Netflix pullollaan, Vehviläinen toteaa.

Mona älähtää ja sanoo, että median tehtävä on purkaa ”myrkyllisiä valtarakenteita”.

– Television ja median vastuu on purkaa myrkyllisiä valtarakenteita. Jos niitä ei pureta, niitä pidetään yllä, Mona tylyttää.

”RITALLA VALTA AKIN ELÄMÄSSÄ”

Keskustelu saa jopa jo koomiset mittasuhteet, kun Kimmo kertoo yllättäen, että Akin elämässä kaikki valta on vaimolla.

– Ymmärrän ja olen samaa mieltä median vastuusta. Mutta siinä olen eri mieltä, että Aki Manninen olisi osa mitään valtarakennetta. Ritahan heilläkin kotona määrää kaiken. Ei Akilla ole mitään valtaa mihinkään. Selviytyjissäkin naiset junailivat hänet ulos. Akin elämässä naisilla on kaikki valta, Kimmo vastaa.

Surkuhupaisaksi menevä viestittely ei tahdo loppua, sillä Mona ei ymmärrä antaa asian olla.

– Aki ja kaikki miehet ovat osa patriarkaattia ja Akin naisvihaisilla ulostuloilla on todellakin väliä, Mona selitti.

Lopulta Kimmolle riitti Mona.

– Okei, mä nostan kädet pystyyn. En mä saa rakennettua mitään siltaa meidän välille. Mä olen osa patriarkaattia ja täten mitä ilmeisimmin vihollisesi. Toivon silti kaikkea hyvää sulle, hän totesi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Vehviläinen (@kimmovehvilainen) jakama julkaisu

SEURAAJAT TUKEVAT

Kimmo on saanut myös paljon tukea seuraajiltaan ja faneiltaan.

– Tsemppiä Kimmo! Mun puolesta tää ruodinta saisi jo loppua.

– Tsemppiä Kimmo, koita jaksaa tässä mielensäpahoittajien maailmassa.

– Kimmo sä oot kova! Ajatuksiltasi mun peilikuva.

– Kimmon kanssa 100 % samaa mielta. En kerta kaikkiaan ymmarra, minka takia Kimmon pitaisi rynnata ”samalla sekunnilla” tuomitsemaan kenenkaan puheita.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Vehviläinen (@kimmovehvilainen) jakama julkaisu

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit