PELAA 20 ILMAISKIERROSTA SWEET BONANZA PELISSÄ

Hyvää tyttöjen päivää! – Katso julkkisten tyttöjen päivän kuvat

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta eli tänään. Tyttöjen päivän on tarkoitus edistää tyttöjen asemaa yhteiskunnissa ja juhlia ”tyttövoimaa”.

Monet julkisuuden henkilöt juhlistivat tyttöjen päivän -sanomaa Instagramissa.

Maria Veitola kertoi omasta tyttöydestään:

– Kun olin tyttö, sain kasvaa ilman ulkonäköpaineita. Käytin mieluiten veljeni vanhoja, pehmeäksi kuluneita vaatteita. Ne päälläni tunsin olevani vapaa liikkumaan ja rohkea.
Kun olin tyttö, ei ollut sosiaalista mediaa eikä internetiä. En nähnyt missään täydellisiä vartaloita tai virheetöntä ihoa. Näin perheeni, ystäväni ja luokkatoverini. En osannut verrata itseäni oikein kehenkään, enkä kokenut ulkopuolisten katseiden määrittävän minua.

- ILMOITUS -

– Moni asia muuttui, kun aloin kasvaa tytöstä naiseksi. Kehoni muuttui ja yht’äkkiä se tuntui kuuluvan kaikille muille, paitsi itselleni. Toisen koulun pojat laittoivat meidän luokan tyttöjä paremmuusjärjestykseen ulkonäön mukaan. Niitä, jotka kehittyivät varhain, kutsuttiin huoriksi. Rintaliivejä räpsittiin auki kesken koulupäivän. Tissejä puristeltiin, haaroja kourittiin. Minusta otettiin salaa valokuva, kun kuivasin itseäni rippileirillä suihkun jälkeen pukuhuoneessa. Myös aikuiset miehet viheltelivät perään ja ehdottelivat törkeitä.

– Olisin halunnut pukeutua kuin idolini Madonna, mutta vielä enemmän halusin olla rauhassa. Opin nopeasti peittämään itseni. Ompelin itselleni jättimäisiä, omituisia kaapuja ja laitoin monta kerrosta vaatteita päällekkäin, ettei kukaan voisi koskea minua. Sain kuulla olevani omituinen ja pelottava.

– Minä halusin vain kasvaa omassa tahdissa, omaan suuntaani. Olla muutakin, kuin muiden himojen kohde. Ihmetellä elämää, oppia uusia taitoja, ajatella ja tehdä asioita. Tulla näkyväksi, kuulluksi, pidetyksi ja hyväksytyksi omana itsenäni, omilla ehdoillani.
Se tuntui olevan todellinen ongelma. Ihan kuin ainoa tehtäväni olisi olla silmänruoka.

– Olen jo aikuinen nainen ja silti sama tyttö, joka olen ollut pienestä asti. Edelleen tunnen nahoissani muiden halun määritellä minut ulkopuolelta. Tarpeen laittaa minut liian pieneen laatikkoon, typistää ja tylsyttää yksiulotteiseksi. Vaatimuksen olla se, jonka tärkein tehtävä on miellyttää muita. Eikö tämä koskaan lopu?

– Antakaa kaikenlaisten, kaikenikäisten tyttöjen jo olla. Vapaita, ihmeellisiä, moniulotteisia ja rauhassa. Antakaa tyttöjen elää ja kukoistaa.

- ILMOITUS -

– Hyvää tyttöjen päivää.

Näyttelijä Krista Kosonen julkaisi oman lapsuuskuvan ja toivotti hyvää tyttöjenpäivää

– Hyvää tyttöjen päivää! Happy international Day of the Girl!

Myös juontaja Esko Eerikäinen julkaisi koskettavan kirjoituksen ja kuvan tyttärestään:

- ILMOITUS -

– Hyvää kansainvälistä tyttöjenpäivä. YK:n yleiskokouksen julistus vuonna 2011 loi uuden YK-teemapäivän, joka tukee kaikkia maailman tyttöjä: heidän oikeuksiaan, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa ja perusteltuja vaatimuksia luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa.

Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille. Vicke saa opiskella ja valita itse mitä haluaa tehdä ja miksikä haluaa tulla , me tuetaan ja rohkaistaan ja kannustetaan aina. Voi kun kaikilla olisi sama tilanne ..

Myös laulaja Anna Puu osallistui tyttöjen päivän viettoon:

– Hyvää kansainvälistä tyttöjen päivää! Me käytiin sen kunniaksi mun tytön kanssa laitattamassa kynnet mieleisiksi.

– Me jutellaan kotona kaikista ajatuksista mitä omaan kroppaan liittyy. Aika usein puheissa liikkuu sosiaalisesta mediasta ja kavereilta napattuja oletuksia siitä millainen pitäisi olla. Äitinä se tietysti harmittaa, että jo 11-vuotiaana joutuu ylipäänsä miettimään moisia asioita.

– Jos kaikki vain päättäisivät etteivät kommentoi toistensa (ei tyttöjen, ei poikien, ei muunsukupuolisten) ulkonäköä, painoa, vaatevalintoja, hiusten väriä, meikkiä, meikittömyyttä… lista on loputon…niin miettikää miten mahtavia, häpeilemättömiä ja yksilöllisiä tyyppejä näistä meidän nuorista kasvaisi! Jokainen saisi ilmaista itseään juuri niin kuin syvällä sisimmässä tuntuisi, eikä oma keho kuuluisi kellekään muulle.

– Toivossa on hyvä elää ja sitä ennen pidetään yhdessä mekkalaa, puututaan epäkohtiin, levitetään sanaa ja ennen kaikkea kasvatetaan ja kannustetaan omiamme arvosteluvapaaseen kulttuuriin!

- ILMOITUS -

Lue lisää

Keskustelu

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

SUOSITUIMMAT

Kuulitko mehevän julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected] 

GEKKONEN TARJOAA VIIHDYTTÄVIMMÄT VIIHDEUUTISET MYÖS SOMESSA: