Ohhoh! Maria Veitola kertoo tulleensa rajusti maalitetuksi: ”Inboxiini vyöryi vihaa ja halveksuntaa”!

Toimittaja Maria Veitola julkaisi Instagram-tilillään pitkän päivityksen, jossa hän väittää joutuneensa ”rajusti maalitetuksi” puolustaessaan transaktivistia kohun keskellä.

Maria ei mainitse päivityksessään henkilöiden nimiä, mutta hänellä on ilmeisesti mennyt sukset ristiin urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuoren kanssa jo aiemmin transurheilukohun vuoksi.

Lue myös: Aleksi Valavuori menetti transkohun seurauksena 30 000 euron kumppanuuden: ”Minä puolustan kuitenkin tyttöjen ja naisten unelmia”

Valavuori ei pitänyt siitä, kun Veitola puolusti aiemmin ”transvaikuttaja” Mona Blingiä, joka joukkoineen hyökkäsi muun muassa Valavuoren sponsoreiden kimppuun, yrittäen tuhota samalla miehen elinkeinon.

Hyökkäyksen motiivina oli Valavuoren naisten urheiluun ja transihmisiin liittyvät mielipiteet, joita hän on kertonut omilla somekanavillaan.

Valavuori julkaisi aiemmin myös kuvakaappauksen Veitolan kommentista, jossa hän kehui transvaikuttajaa soturiksi.

Nyt Maria vuodattaa sometilillään kokeneensa itse kiusaamista.

– Äskettäin netissä kiersi ilkeä, populistinen meemi, jossa mustamaalattiin minua. Jotkut tuttavanikin tykkäsivät meemistä ja jakoivat sitä eteenpäin. Se tuntui kauhealta, Maria aloitti päivityksensä.

Maria kertoo, että ”kaksi tunnettua miestä” jauhoi hänestä paskaa podcastissa, jonka jälkeen nainen alkoi saada vihapostia.

– Pari viikkoa sitten kaksi tunnettua miestä jauhoi paskaa ja levitti minusta perättömiä väitteitä podcastissaan. Valheet menivät monelle läpi: inboxiini vyöryi vihaa ja halveksuntaa, Maria suree.

Seuraavaksi hän kertoo tulleensa rajusti maalitetuksi puolustaessaan ”transtaustaista vaikuttajaa”. Tällä Maria viittaa ilmeisesti Mona Blingiin.

– Sitten tulin rajusti maalitetuksi. Sain kymmeniä vihaviestejä ja uhkauksia, koska olin puolustanut julkisesti transihmisten oikeuksia puolustanutta transtaustaista vaikuttajaa, hän jatkaa vuodatustaan.

– Vihapuhetta, maalittamista, vainoamista, mustamaalausta, uskottavuuden ja ammattitaidon kyseenalaistamista, panettelua, seksuaalista ahdistelua, fyysisellä ja seksuaalisella väkivallalla uhkailua, tappouhkauksia, Maria luettelee.

– Internet keskustelu- ja kommenttipalstoineen, sekä sosiaalinen media ovat lisänneet kohtaamani häirinnän määrää järkyttävästi. Harvempi jaksoi ennen vanhaan viedä omaa ulostettaan postikonttoriin ja lähettää sen perille asti, Veitola jatkaa.

– Syntini: olen omaehtoinen nainen. Pukeudun miten haluan, puhun mitä haluan. En keskity muitten miellyttämiseen tai lupien kyselemiseen. Osallistun yhteiskunnalliseen keskusteluun, olen julkifeministi ja tuen mm. seksuaalisen häirinnän uhreja ja syrjittyjä vähemmistöjä. En pelkää, edes virheitä. Minulle on tärkeämpää olla inhimillinen, kuin täydellinen, Maria lataa.

Maria kertoo olevansa häneen kohdistuvan häirinnän kanssa yksin. Hän kertoo joutuneensa turvautumaan sairaslomaan ja jopa rauhoittaviin lääkkeisiin. Edes poliisista ei ole ollut apua.

– Joskus romahdan. Minuun kohdistuvan vihan ja häirinnän kanssa olen yksin. Vaikka lähelläni on ihmisiä joilta saan tukea, ei kukaan heistä voi tietää, miltä tämä tuntuu. Hirveältä. Ahdistavalta. Lannistavalta. Pelottavalta. Pahimpina hetkinä olen joutunut turvautumaan sairaslomaan, terapiaan ja rauhoittaviin lääkkeisiin. Poliisista ei ole ollut apua.

– Verkkohäirintä kohdistetaan erityisesti nuoriin naisiin, rodullistettuihin, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, sekä vammaisiin henkilöihin. Etenkin toimittajat, poliitikot, tutkijat, aktivistit ja vaikuttajat joutuvat verkkohäirinnän uhreiksi. Verkkohäirinnän kohteeksi voi joutua kuitenkin ihan kuka tahansa, Veitola kirjoittaa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola)

Lue myös: Aleksi Valavuorta verrattiin painetussa lehdessä diktaattoriin, seksuaalirikolliseen ja huumeidenkäyttäjään – ”Toivottavasti ymmärsitte mitä menitte tekemään”

VALAVUORI REAGOI PÄIVITYKSEEN

Aleksi Valavuori julkaisi hetki sitten Instagram Stories -osiossa viestejä, jotka oli suunnattu Veitolalle.

– No siinä ei kauaa mennyt. Ensin Maria Veitola tuki yhtä pahinta nettihäirikköä, valheiden ja sovausten levittäjää, kehui tätä soturiksi sydämien kera. Nyt Veitola kertoo IG:ssa kuinka hän on uhri ja kuinka hän tukee häirinnän uhreja. Hetkellä, jolloin hän toimi päinvastoin, Valavuori kirjoitti.

Aleksi vastasi Veitolalle myös IG-Stories-videon muodossa.

– Tässä viikko pari sitten sä jaoit sydämiä ja kutsuit soturiksi yhtä netin pahinta häirikköä, joka levittelee valheita, solvauksia ja muita törkeyksiä muista ihmisistä. Sä puolustit häntä!, Aleksi sanoo videolla.

– Miksi sä et tuominnut hänen tai muitten kiusaamista? Onko niin että tietyltä taholta tuleva kiusaus on enemmän ok kun muu, Valavuori ihmettelee.

Lisäksi Aleksi kysyy videolla, että keitä Maria tarkoittaa ”kahdella tunnetulla miehellä, jotka puhuivat podcastissa paskaa”.

– Olis hyvä saada niitten nimet, niin ei kaikki julkisuudessa olevat miehet joudu bussin alle, Aleksi sanoo videolla.

Aleksi Valavuori juontaa suosittua Valavuori Live -ohjelmaa yhdessä ystävänsä ex-alpinisti Kalle Palanderin kanssa, joka toimii Twitch-lähetyksissä co-hostina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksi Valavuori (@valavuori)

Lue myös: Miisa Nuorgam saa törkyviestejä somessa – syyttää asiasta Aleksi Valavuorta! – Urheiluvaikuttaja reagoi: ”Siellä on seuraava feministi hyökännyt”

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit