Aira Samulin on kuollut – legendaarinen tanssinopettaja eli täysillä 96 vuotta

Yrittäjä ja legendaarinen tanssinopettaja Aira Samulin on kuollut, uutisoi Seiska. Samulin sairastui äkillisesti ja oli pois viimeisestä TTK-lähetyksestä.

IL: Aira Samulin, 96, sairastui

Samulin oli kuollessaan 96-vuotias. Seiskan mukaan Samulin nukkui pois Meilahden sairaalassa Helsingissä maanantaiaamuna 23. lokakuuta.

Energinen ja elämänmyönteinen Aira tuli tunnetuksi suomalaisille tanssin lähettiläänä ja sitkeänä oman tiensä kulkijana. Aira Samulin (s. 28.02.1927) pakeni lapsena sotaa Karjalasta. Aira kertoi avoimesti evakkona olemisesta ja entisen kotipaikkansa kunniaksi hän nimesi myös pitkäaikaisen ”taiteilijakotinsa” Hyrsylänmutkaksi.

Samulinin elämä oli raskas monin tavoin vaikka se ei ulkopuolisille näkynyt ahkeran yrittäjänaisen vetäessä muotishowta ja tanssikoulua. Arjan lapsi kärsi vakavista mielenterveysongelmista ja hänen avioliittonsa oli vaikea väkivallan ja miehen alkoholismin takia.

Nuorekas Arja liikkui aivoinfarktiinsa saakka vuonna 2018 ahkerasti julkisissa tapahtumissa. Seurana oli usein Arjan hyvä ystävä tanssija ja koreografi Jorma Uotinen. Uotinen julkaisi omassa Instagramissaan kauniin kuvan Airan muistolle sydänten kera.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jorma Uotinen (@jormauotinen) jakama julkaisu

AIRA Samulinin elämästä on tehty elokuva Tango Kabaree (2001), jossa hän on itse pääroolissa. Aira on kirjoittanut myös omaelämänkerralliset kirjat: Soturi ja sunnuntailapsi (1987), Auringonpimennys (1989) ja Uskomaton Aira Samulin (2016).

Samulin on palkittu viihteen elämäntyöpalkinnolla sekä Suomen Leijonanritarin kunniamerkin sekä Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyspalkinnolla.

Airan Instagram-tilillä näkyy vielä ihania muistoja meille kaikille suomalaisille tunnetuksi tulleesta tähdestä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Aira Samulin (@airasamulin) jakama julkaisu

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit