Varo tätä WhatsApp-huijausta! Älä reagoi tähän viestiin tai tilisi joutuu rikollisten käsiin (Kuva)

WhatsApp

Myös suomalaisille on viime päivinä alkanut tulla WhatsApp viestejä, joihin reagoiminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa tilin kaappaamiseen.

Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa asiasta verkkosivuillaan.

WhatsApp viestejä lähetellään käyttäjille kalastelumielessä. Kalasteluviestien tarkoituksena on yrittää saada haltuun vastaanottajan Whatsapp-vahvistuskoodi. Jos koodin luovuttaa, johtaa se WhatsApp-tilin haltuun ottamiseen, huijari jatkaa kalasteluyritystä myös kaapatun tilin yhteystiedoille.

– Hyökkääjä voi saada haltuunsa kaapatun tilin Whatsapp-yhteystiedot ja uusien Whatsapp-viestien sisällön. Kaapatulla tilillä kalastellaan lisää vahvistusviestejä yhteystiedoilta. Uhrin tilillä voidaan luoda yhteystietojen pohjalta WhatsApp-keskusteluryhmiä, joissa jaetaan roskapostia, Kyberturvallisuuskeskus kirjoittaa.

– Jos tilillä ei ole käytössä kaksivaiheista tunnistautumista, hyökkääjä voi ottaa tunnistautumisen käyttöön ja estää uhrin pääsyn takaisin tilille.

Kuva: Kyberturvallisuuskeskus

Kyberturvallisuuskeskus suosittelee WhatsApp-käyttäjiä ottamaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön. Ohjeet löytyvät WhatsAppin sivuilta.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan myös WhatsApp Business -sovelluksessa liikkuu kalasteluyrityksiä, joita koskee sama kuin WhatsAppin perusversiotakin.

Huijausviestit on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä, joka lisää niiden toimivuutta ja uskottavuutta.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit