Me Naiset: Ville Niinistö ja Hennariikka-rakas suunnittelevat häitä – onnea varjostaa kuitenkin suuri suru: ”Olen kokenut vihaa ja katkeruutta”

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) ja Huawein yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson kihlautuivat viime kesänä. Häitä suunnittelevan pariskunnan onnea varjostaa kuitenkin suuri suru.

Pari kertoi Me Naiset -lehden tuoreessa haastattelussa unelmoivansa yhteisestä lapsesta, jota he ovat yrittäneet kovasti saada. Yritykset ovat kuitenkin johtaneet peräti viiteen keskenmenoon viimeisten puolentoista vuoden aikana.

– Tämä on ollut raskas ajanjakso. Kukaanhan ei etukäteen ajattele, että lapsettomuus osuisi omalle kohdalle, Andersson sanoo Me Naisille.

Asia on hyvin henkilökohtainen, ja tästä syystä lapsettomuudesta on tiennyt tähän asti vain lähipiiri.

– Ennen kokemattoman surun lisäksi siinä oli jokin häpeän ajatus, kun raskaus ei onnistunutkaan. Helposti mietitään, kummassa osapuolessa on vika. Tai pohditaan, mitä teet väärin, kun saat keskenmenoja. Stressaatko liikaa?

Menettämisen tuska on riipaissut syvältä sydämestä.

- ILMOITUS -

– Se aiheuttaa suuria ja syviä tunteita, rumiakin. Olen kokenut vihaa ja katkeruutta, epätietoisuutta ja pelkoa. Tosi rajuja tunteita, Andersson kertoo.

Hennariikka on käynyt läpi raskaita hormonihoitoja. Lapsettomuudelle ei ole kuitenkaan löytynyt syytä. Pariskunta kertoo, että heidän suurin toiveensa maailmassa on yhteinen terve lapsi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ville Niinistö (@villeniinisto) jakama julkaisu

”Yhteiskunnallisesti tärkeä aihe”

Niinistö julkaisi hetki sitten Instagramissa päivityksen, jossa hän kertoo miksi pariskunta halusi avautua lapsettomuudesta julkisesti.

– Päätimme puhua parina viiden keskenmenon jälkeen lapsettomuudestamme, koska se on niin yleistä ja yhteiskunnallisesti tärkeää. Moni kokee toistuviin keskenmenoihin ja lapsettomuuteen yleensä liittyvän yhä häpeäntunteita raskaan surun ja epävarmuuden lisäksi. Näitä tunteita käyvät läpi molemmat parista, ja myös miehen on voitava purkaa ja käsitellä tunteitaan tässä vaikeassa tilanteessa, Ville Niinistö kirjoittaa Instagramissa.

– Viiden keskenmenon jälkeen ja muiden kokemuksiin perehtyneinä on myös nähnyt sitä kuinka vaikeaa voi olla saada apua ja hoitoa lapsettomuuteen. Koska toive lapsesta on niin syvä ja tärkeä asia, on sitä myös tuettava enemmän yhteiskunnassamme. Asian ympärillä on yhä hiljaisuuden kulttuuria, joka vain pahentaa ihmisten oloa.

- ILMOITUS -

– Hyvin henkilökohtaisista asioista puhuminen on epämieluisaa. Mutta toivomme Hennariikan kanssa, että puheemme auttaa muita samassa tilanteessa olevia jaksamaan sekä nostaa lapsettomuuteen liittyviä huolia ja tarpeita enemmän yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kun yhteiskuntamme toivoo syntyvyyden lisääntymistä, on tärkeää puhua enemmän siitä miksi toivetta lapsesta voi olla vaikeaa saada toteutumaan, Niinistö päätti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ville Niinistö (@villeniinisto) jakama julkaisu

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Viikon suosituimmat

UUSIMMAT

Katso myös nämä

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]