Tuleeko myrsky vai eikö? Anniina Valtonen lataa suorat sanat iltapäivälehtien lööpeistä: ”vie luottamusta”

Juontaja ja meteorologi Anniina Valtonen kritisoi Instagram-tilillään iltapäivälehtien uutisointia liittyen tulevaan myrskyyn, jonka piti saapua Suomeen. Tämän hetkisten tietojen mukaan rajuilma saavuttaa Suomen ensi yönä.

Valtonen on suivaantunut Iltalehden ja Ilta-Sanomien uutisoinnista, jotka myös sotivat toisiaan vastaan. Viimeaikaiset otsikot eivät ole omiaan lisäämään luottamusta meteorologeihin.

Valtonen julkaisi Instagram-tarinassaan kuvakaappaukset IS:n ja IL:n otsikoista. IS väittää otsikossaan, että ”myrsky peruttu” ja IL puolestaan kirjoittaa, että ”myrskyä ei ole peruttu.” Uutiset on julkaistu lähes samoihin aikoihin tänään aamupäivällä.

– Ymmärrän täysin, miksi ihmisille tulee tunne, ettei meteorologit osaa tehdä työtään eli ennustaa säätä. Tämmöinen uutisointi vie luottamusta meidän työltä. Meteorologilla ei ole mitään vaikutusvaltaa näihin lööppeihin, Anniina kirjoittaa.

– Tiedän, että tällä hetkellä Ilmatieteen laitoksen sääpäivystyksessä kollegat tekee kaikkensa, että lähipäivien sääennusteet onnistuvat, hän jatkaa.

”Planeetan pahin myrsky”

Valtonen kertoo myös järkyttyneenä lukeneensa lehdestä, että Suomeen olisi tulossa ”planeetan pahin myrsky”.

– Suomeen ei ole tulossa planeetan pahin myrsky, mutta kenties joku kesän 2010 kaltainen rajuilma, Anniina kertoo ja lisää että paikalliset rajuilmat ovat nykyään vaikeasti ennustettavissa.

– Kyseessä on pienikokoinen ja pitkäikäinen rajuilma. Se ei vaikuta tasaisesti koko Suomeen, sillä kyseessä ei ole matalapaine, joka liikkuu tasaisesti koko Suomen yli. Kyse on paikallisesta sääilmiöstä! Anniina painottaa.

- ILMOITUS -

Anniinan mukaan ukkoset saapuvat Suomeen ensi yönä etelästä.

– Aamuyöstä etelärannikolla sataa ja tuulee. Ukkoset luultavasti aktivoituvat vasta päivällä maan keskiosassa. Sää on tuulinen eli esim. Suomenlahdella saattaa laiva keinua.

Anniina lisää, että tuuli voi tehdä pientä tuhoa, kuten katkoa puiden oksia ja heitellä terassikalusteita.

Yllätysraskaus

Valtonen paljasti viime viikolla olevansa raskaana.

- ILMOITUS -

– Saatan peittää kesälomani jälkeen sääkartoilta osan Itä-Suomea, Valtonen kertoi Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]