Rahaongelmat ajoivat Toni Niemisen itsemurhan partaalle – Kalle Palanderin puhelu saattoi pelastaa hengen

Ex-mäkikotka Toni Nieminen avautuu elämänsä synkistä ajoista uudessa äänikirjassa Olympiasankari ja ihminen (Jani Uotila, Audiomaa).

Kirjassa Toni paljastaa, että vuonna 2019 miehellä oli itsemurha-ajatuksia, parisuhde- sekä talousongelmiensa vuoksi.

Mä kärsin, ja rahat oli ihan totaalisen loppu. Mietin, että jotain tarvitsisi tehdä. Olin tupakalla Oulun asuntoni takapihalla, ja istuskelin siinä, että jumalauta, mihin suuntaan ja miten. Kuulin kuinka juna meni hetken matkan päässä ja kuului se ääni, että juna menee kiskoilla. Myönnän, että siinä polttelin tupakkaa ja mietin, että missä menee lähin junarata, ja mikä on junan aikataulu.

Niemisen synkät ajatukset katkesivat hetkeksi, kun mies sai yllättäen puhelinsoiton, joka tuli ex-alppihiihtäjältä, Kalle Palanderilta.

Palander oli huolestunut Niemisen voinnista luettuaan miehen talousongelmista lehdestä. Kalle päätti, että nyt täytyy soittaa.

”Kalle soitti mulle ja kysyi, että miten menee. Hän sanoi lukeneensa ja seuranneensa (elämääni) ja ajatellut, että nyt pitää soittaa, että miten menee. Kallelle suurin piirtein sanoin, että paskaako tässä.”

- ILMOITUS -

Kalle otti asian tuolloin vitsinä.

”Emme olleet Kallen kanssa olleet missään tekemisissä ennen sitä. Sanoin, että tässä polttelen tupakkia ja mietin että hyppäänkö junan alle vai mitä tässä tekisi. Siinä kohtaan Kalle otti sen vitsinä.”

Palanderin puhelu auttoi Niemisen pois itsetuhoisista ajatuksista. Nieminen kertoo kirjassa, että myös hänen lapsensa ovat auttaneet häntä selviytymään raskaiden aikojen yli.

Kursivoidut kohdat ovat otteita teoksesta Olympiasankari ja ihminen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Toni Nieminen (@tmitoni) jakama julkaisu

- ILMOITUS -

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]