Sointu Borg lataa suorat sanat ajankohtaisesta aiheesta: ”Kaikki naisiin kohdistuva kritiikki ei ole naisvihaa!”

Diili-voittaja ja yrittäjä Sointu Borg on avannut sanaisen arkkunsa jälleen kerran. Tällä kertaa Borg puhuu naisvihasta, joka on ollut viime aikoina tapetilla muun muassa pääministeri Sanna Marinin kritisoinnin vuoksi.

Sointu kertoo kuitenkin heti alkuun, että hänen kirjoituksensa ei ota kantaa Marinin biletyskohuun ja siihen liittyvään mediamyrskyyn.

Sointu aloittaa päivityksensä kertomalla, ettei kaikki naisiin kohdistuva kritiikki ole naisvihaa.

– Onko misogynia totista totta? Totta helvetissä on. Kohtaanko itsekkin viikottain naisvihaa? Ehdottomasti. Onko meissä kaikissa sisäistettyä naisvihaa? Kyllä. Seksuaaliset kaksoisstandardit kukoistavat ja tietyissä asioissa naiset ristiinnaulitaan kaksilahkeisia herkemmin, no doubt about it, Sointu kirjoittaa ja jatkaa:

– En kuitenkaan pidä siitä, kun piiloudumme meille sopivalla hetkellä naisviha-termin taakse. Moni nostaa kyseisen kortin pöytään täysin epärationaalisin perustein, mitä kummallisimmissa asiayhteyksissä. Käyttää sitä jopa puhtaana aseena, hiljentääkseen vastapuolen.

Sointu sanoo, ettei ”naisviha” termiä voida käyttää ”vapaudun vankilasta” -korttina niissä tilanteissa, joissa nainen jää väittelytilanteissa toiseksi eriävän mielipiteensä vuoksi. Usein nainen ei halua enää jatkaa keskustelua lainkaan, koska ei kestä kuulla kritiikkiä. Tällöin on helppo vetää esiin ”naisvihakortti”. Tätä ilmiötä näkee netissä ja somessa päivittäin.

– Se, että naisia pitäisi kohdella silkkihansikkain, ei aja tasa-arvoa millään tavalla eteenpäin, Sointu lataa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Sointu Borg (@sointuorvokki) jakama julkaisu

Kuka julkkispari on mielestäsi ärsyttävin? Äänestä tästä!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
2 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit