Roope Salminen on päättänyt hyväksyä Helsingin käräjäoikeuden tuomion: Kiistää kuitenkin syyllistyneensä kyseiseen rikokseen

Roope Salminen on päättänyt hyväksyä Helsingin käräjäoikeuden langettaman seksuaalirikostuomion, asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

– Oikeusprosessi on osaltani tullut päätökseen. Maksan minulle määrätyt sakot ja asianomistajan vaatiman vahingonkorvauksen ja hyväksyn Helsingin käräjäoikeuden päätöksen. Pyydän niin ikään asianomistajalta anteeksi. Vilpittömästi toivon, että tämä on kaikille osapuolille helpottava ratkaisu, Salminen aloittaa päivityksensä Instagramissa.

Lue myös: Roope Salminen tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: Juontaja valittaa tuomiosta: ”En ole painostanut häntä riisumaan”

Salminen kertoo kirjoituksessaan, ettei hän ole kaikilta osin tyytyväinen tuomioon, muttei myöskään halua vähätellä käytöstään. Salminen ei halua vähätellä käytöstään, vaikka ei hyväksykään tuomiota kaikilta osin.

– En ole syyllistynyt siihen rikokseen josta tuomio on annettu, mutta sille, millaisen olon olen toiselle ihmiselle teoillani aiheuttanut ei ole mitään oikeutusta.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Salminen myöntää epäonnistuneensa tulkinnoissaan.

– Kun juodaan alkoholia ja vietetään aikaa yhdessä millään muotoa intiimisti, on äärimmäisen tärkeää, että joka vaiheessa on varmuus siitä, että kaikesta mitä tapahtuu jää kaikille osapuolille hyvä olo. Olen epäonnistunut tässä. Sen puolentoista vuorokauden aikana, jonka asianomistajan kanssa vietin, olen yksiselitteisesti tulkinnut tilannetta väärin, lukenut signaaleja joita ei ole ollut olemassa, enkä ole kyennyt ottamaan tätä toista ihmistä huomioon tavalla, jolla olisi pitänyt.

Televisiosta ulos potkittu Salminen oli asianomistajan kanssa jatkoilla, ja nukkunut yön yhdessä alasti lusikasta tämän kanssa, tämän jälkeen matka oli jatkunut brunssille, jossa juominen jatkui. Lopulta asianomistaja oli kutsunut Roopen nukkumaan hänen luokseen.

– Olen ollut asianomistajan kanssa jatkoilla, nukkunut yön yhdessä, jatkanut brunssille jossa olemme juoneet lisää alkoholia ja siitä olen lähtenyt hänen kutsumanaan iltapäivällä nukkumaan hänen asunnolleen.

– Hänen asunnollaan olemme nukkuneet samassa sängyssä ilman vaatteita. Jälkikäteen on selvää, että minun olisi pitänyt tehdä tarkempia havaintoja myös tämän toisen osapuolen humalatilan kehityksestä ja varmistaa, että hän on edelleen täysin sataprosenttisessa kunnossa tekemään päätöksiä siitä, miten haluaa aikaa viettää.

Roope kertoo ettei hän nähnyt tapahtumien aikaan käytöksessään mitään väärää. Nyt hän myöntää olleensa väärässä.

– Lisäksi kun asianomistaja seuraavana yönä lähetti viestejä, joissa sanoi että haluaa jutella siitä, mitä välillämme tapahtui, en ollut vastaanottavainen. En ottanut tätä toista ihmistä tosissani, enkä nähnyt käytöksessäni mitään juttelemisen arvoista. Olin väärässä ja toimin väärin.

Salminen kertoo ottavansa käytöksestään vastuun, ja sanoo ettei toimisi enää uudelleen samoin, kuin vuonna 2015.

– Olen ollut tapahtumien aikaan 25-vuotias aikuinen ihminen ja minun täytyy kantaa käytöksestäni vastuu. Jos päätyisin uudelleen vastaavanlaiseen tilanteeseen, toimisin nyt eri tavalla ja niin minun täytyisikin toimia.

Roope pahoittelee tapahtunutta vilpittömästi kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenkäymään asiat läpi.

– Pyydän käytöstäni anteeksi asianomistajalta ja olen vilpittömästi pahoillani kaikille niille, jotka ovat joutuneet uudelleenelämään inhottavia muistoja tästä aiheesta heränneen keskustelun myötä.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roope Salminen (@roopesalminen) on

Gekkosen loppupohdinta

Roopen kannalta päätös on varmasti hyvä. Oikeusprosessin pitkättäminen ja sen kautta tuleva negatiivinen julkisuus huonontaisi juontajan työtilannetta entisestään. Nyt Roopella on vielä mahdollisuus pelastaa uransa.

Lue myös: Lusikka-asennossa nukkunut Roope Salminen palasi julkisuuteen – vaihtoi puheenaiheen pois seksuaalirikoksesta

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
4 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit