Presidentti Sauli Niinistö piti uudenvuodenpuheensa: ”Kaikesta olemme aiemmin yhdessä päässeet eteenpäin”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on pitänyt perinteisen uudenvuodenpuheensa. Niinistö on uudenvuodenpuheessaan kannustava ja rauhoittelee suomalaisia vaikeiden aikojen keskellä. Hän pohtii puheessaan myös suuria muutoksia.

Niinistö nostaa puheessaan esiin kolme ajankohtaista teemaa, jotka ovat ravistelleet suomalaista yhteiskuntaa vuonna 2022: Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seurannut hintojen nousu sekä Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut.

”Kansalaiset

Elämme nyt huolten painamaa aikaa. Olimme jo tottuneet siihen, vuosikymmen vuosikymmeneltä, että kaikki on aina paremmin. Tai että ainakin kaikkea on alati enemmän. Meistä suomalaisista ennätti tulla maailman onnellisin kansa. Ilman että sitä itse niin huomasimmekaan.

Päättynyt vuosi toi äkillisen paluun menneisyyteen. Johonkin, joka sukupolvi sukupolvelta oli alkanut tuntua yhä etäisemmältä, järjettömyydessään liki mahdottomalta. Suuren sodan kauhut palasivat Eurooppaan.

Huolien taakkaa lisäävät monet suoraan omaan arkeemme vaikuttavat murheet. Sähkön hinta on moninkertaistunut. Sekä elinkustannukset että korot nousevat. Eikä pandemiakaan ole päästänyt meitä vielä otteestaan.

Historiasta on kuitenkin syytä muistaa myös, mistä kaikesta olemme aiemmin yhdessä päässeet eteenpäin. Olemme selvinneet omista sodistamme, mittavasta energiakriisistä ja laman kausista. Nykyistä kovempienkin koettelemusten jälkeen olemme aina rakentaneet entistä parempaa. Varmasti selviämme myös tästä.

Muistutan kuitenkin, ettei selviytymistä mitata keskimäärillä. On välttämätöntä, että myös heikoimmassa asemassa olevat selviytyvät. Tässä on kanssaihmisten auttavan käden aika.”

Lue puhe kokonaisuudessaan tästä.

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit