Oho, Katariina Souri lataa hurjia väitteitä Spedestä uudessa kirjassaan – kertoo tunteneensa kielen korvassaan!

Kirjailija ja taiteilija Katariina Sourin elämänkerta Kata julkaistiin tänään 2. maaliskuuta. Kirjassa hän puhuu muun muassa edesmenneestä viihdelegenda Pertti ”Spede” Pasasesta.

Souri kertoo kirjassa saapuneensa 90-luvulla Speden asunnolle työtarjouksen merkeissä.

Kirjassa kerrotaan Speden kehottaneen Kataa ottamaan mukaansa seksikkäitä vaatteita. Pasasen kehotti kirjan mukaan Souria vaihtamaan asut ylleen makuuhuoneessaan.

Spede nousi sohvalta, kiersi Katan ympäri kuin vaikutelmaa pisteyttäen ja yritti sitten vetää nuorta naista väkisin tanssimaan. Kata tunsi kielen korvassaan. Viskin myötä isännän käytös oli muuttunut entistä röyhkeämmäksi”, kirjassa kerrotaan.

Souri muistelee kirjassa sanoneensa Spedelle, että hänen on lähdettävä kotiin. Tästä Pasanen ei ilahtunut.

”Mihin sä nyt luulet olevasi lähdössä? Ei me vielä edes aloitettu”, Spede totesi Katan mukaan ja kaatoi hänelle juotavaa.

Kata kertoo kirjassaan kieltäytyneensä tarjoilusta ja pyytäneensä Spedeä soittamaan taksin. Pasanen kieltäytyi auttamasta, eikä näyttänyt tyytyväiseltä Katan poistuessa asunnolta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Katariinan elämänkerta on aiheuttanut närkästystä sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä on väärin juoruta edesmenneestä Pasasesta, joka ei voi enää kertoa omaa kantaansa asioiden kulusta.

Jotkut somekäyttäjät sanovat Katan hakevan väitteillään huomiota ja ostajia kirjalleen.

– Jotenkin iljettää nämä jutut, kun vastapuoli on kuollut, eikä pääse kertomaan omaa kantaansa, haetaanko tässä vain kirjalle ostajia… kommentoi eräs Facebook-käyttäjä.

– On kyllä erikoista kun kirjan myyntiä pönkitetään tällaisilla tarinoilla ja herjauksilla jo kuolleesta henkilöstä joka ei pääse omaa näkökulmaa asiasta kertomaan tai puolustautumaan edes. Omaisten mielestä varmasti mukavaa luettavaa tällainen. Olisihan tuota aikaa ollut asia tuoda julki. Ja 90- luvulla aika ja tyyli oli toinen eikä sitä voi muuttaa näillä kirjojen kirjoitteluilla, kirjoittaa toinen.

- ILMOITUS -

– Tuo Sourin kaksinaismoralismi on oksettavaa. Kohta se väittää että hänet on aseella uhaten pakotettu miestenlehtiin riisumaan yms… todella kuvottavaa tuo kuolleista ihmisistä jauhaminen. Jokainen tietää millä meriiteillä hän julkisuuteen aikoinaan tuli, kommentoi kolmas.

”OKSETTI KOKO MIES”

Souri avautui Spedestä myös omalla Facebook-tilillään maaliskuussa 2022.

– Pasanen otti minuun yhteyttä vuonna 1989 tai 1990. Hän halusi minun juontavan yhdessä Lasse Norreksen kanssa suunnitteilla olevan ohjelman ”Speden hauskimmat kotivideot”. Sovimme tapaamisesta Lauttasaaressa sijaitsevaan ravintolaan, ja Spede pyysi, että ottaisin mukaan joitakin seksikkäitä vaatteita, jotta voisimme miettiä yhdessä mitä laitan ylleni kun teemme ohjelmaa varten otettavat promokuvat, Souri kirjoitti.

– Tässä kohden hätkähdin, mutta olin parikymppinen, juuri julkisuuteen tullut nuori nainen, ja pidin Spede Pasasta suuressa arvossa ja kunnioitin häntä. Suostuin siis kiltisti pyyntöön, ja otin mukaani joitakin kuvauksiin sopivia vaatteita. Illallistimme ravintolassa, ja kaikki sujui asiallisesti. Sitten Spede ehdotti että siirrymme hänen lähistöllä sijaitsevaan kotiinsa katsomaan vaatteita, ja valitsemaan niistä sopivimmat, Souri kertasi.

– Muistan että kyseessä oli rivitalon päätyhuoneisto meren äärellä. Sisään tultuamme Pasanen kaatoi meille laseihin reippaasti viskiä, ja joi omastaan melkoisia kulauksia. Hänen olohuoneessaan oli 3 valtavaa televisiovastaanotinta vierekkäin, ja kaikista tuli eri ohjelmaa. Spede pyysi minua esittämään hänelle tuomiani asuja, ja muistan vaihtaneeni vaatteita jossakin toisessa huoneessa.

– Jossakin kohden hän laittoi musiikkia, ja halusi tanssia. Hän tempaisi minut väkisin otteeseensa, ja olin hyvin kiusaantunut lähentelyistä, ja irrottauduin hänestä, minkä jälkeen hän johdatteli minut sohvalle. Siinä istuessamme hän yritti juottaa minulle lisää viskiä, jatkoi itse juomista ja alkoi jälleen lähennellä.

– Lopputulos oli se että torjuessani lähentelyt Spede suuttui, eikä suostunut soittamaan taksia kun ilmoitin lähteväni.

– Spede käyttäytyi pelottavasti, ja säntäsin asunnosta pakoon. Muistan että minulla oli vaikeuksia päästä sieltä kotiin, sillä tuohon aikaan ei ollut kännyköitä. Juontotehtävästä en kuullut enää mitään, enkä olisi pestiä kyllä ottanutkaan. Minua oksetti koko mies. Ohjelma kyllä tehtiin, ja Norreksen juontajaparina toimi Arja Koriseva, Souri kertoi vuosi sitten.

Lue lisää: Katariina Souri liittyi Metoo-kampanjaan – Rajua tekstiä edesmenneestä Spede Pasasesta: ”Oksetti koko mies!”

”SPEDE YRITTI RAISKATA”

Vuosi sitten Lenita Airisto lateli järkyttävää tekstiä Pasasesta omassa Noitanaisen ilosanoma -kirjassaan. Airisto väitti teoksessaan, että Spede yritti raiskata hänet vuonna 1991.

Airisto muisteli kirjassaan päässeensä tilanteesta pois potkaisemalla Spedeä ja pakenemalla miestä rappukäytävään.

Speden kanssa vuosikausia työskennelleet näyttelijät Hannele Lauri ja Riitta Väisänen ovat aiemmin pöyristyneet Lenitan väitteistä ja puolustaneet Pasasta.

Lue myös: Lenita Airisto puhui edesmenneestä Spede Pasasesta alatyylisesti tv:ssä – ”On ukko kuollut tai horroksessa!”

- ILMOITUS -

Pertti ”Spede” Pasanen menehtyi syyskuun 7. päivänä vuonna 2001.


Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]