Katariina Souri liittyi Metoo-kampanjaan – Rajua tekstiä edesmenneestä Spede Pasasesta: ”Oksetti koko mies!”

Lenita Airisto syyttää uutuuskirjassaan Noitanaisen ilosanoma (Bazar Kustannus) edesmennyttä viihdemoguli Pertti ”Spede” Pasasta raiskauksen yrityksestä.

Kirjapaljastuksesta paisui valtaisa kohu, jonka myötä monet julkkisnaiset ovat viime päivinä ryhtyneet muistelemaan kuollutta Spedeä ja samalla tukeneet omilla tarinoillaan Lenitan kertomaa kokemusta.

Nyt kirjailija ja kohujulkkis Katariina Souri on julkaissut Pasasta kritisoivan päivityksen Facebook-tilillään.

– Spede Pasasesta. Nyt kun Hannele Lauri ja Riitta Väisänen ovat kyseenalaistaneet Lenita Airiston kirjassaan kertoman, Pasasen häneen kohdistaman raiskausyrityksen, ja Pasasen elämäkerran kirjoittaja ei hänkään ole kertomansa mukaan kuullut naisiin kohdistuvasta ahdistelusta, on minun avattava suuni, Souri aloittaa.

Souri väittää joutuneensa pelottavaan ja ahdistavaan tilanteeseen Spede Pasasen kotona Lauttasaaressa.

– En ole halunnut asiaa aiemmin avata, sillä Spede on kuollut ja olen ajatellut, ettei ole syytä kaivella ikivanhoja asioita. Nyt koen kuitenkin velvollisuudekseni puhua kokemuksestani, Katariina jatkaa.

- ILMOITUS -

– Pasanen otti minuun yhteyttä vuonna 1989 tai 1990. Hän halusi minun juontavan yhdessä Lasse Norreksen kanssa suunnitteilla olevan ohjelman ”Speden hauskimmat kotivideot”. Sovimme tapaamisesta Lauttasaaressa sijaitsevaan ravintolaan, ja Spede pyysi, että ottaisin mukaan joitakin seksikkäitä vaatteita, jotta voisimme miettiä yhdessä mitä laitan ylleni kun teemme ohjelmaa varten otettavat promokuvat.

– Tässä kohden hätkähdin, mutta olin parikymppinen, juuri julkisuuteen tullut nuori nainen, ja pidin Spede Pasasta suuressa arvossa ja kunnioitin häntä. Suostuin siis kiltisti pyyntöön, ja otin mukaani joitakin kuvauksiin sopivia vaatteita. Illallistimme ravintolassa, ja kaikki sujui asiallisesti. Sitten Spede ehdotti että siirrymme hänen lähistöllä sijaitsevaan kotiinsa katsomaan vaatteita, ja valitsemaan niistä sopivimmat, Souri kertaa.

– Muistan että kyseessä oli rivitalon päätyhuoneisto meren äärellä. Sisään tultuamme Pasanen kaatoi meille laseihin reippaasti viskiä, ja joi omastaan melkoisia kulauksia. Hänen olohuoneessaan oli 3 valtavaa televisiovastaanotinta vierekkäin, ja kaikista tuli eri ohjelmaa. Spede pyysi minua esittämään hänelle tuomiani asuja, ja muistan vaihtaneeni vaatteita jossakin toisessa huoneessa, Katariina kirjoittaa.

– Jossakin kohden hän laittoi musiikkia, ja halusi tanssia. Hän tempaisi minut väkisin otteeseensa, ja olin hyvin kiusaantunut lähentelyistä, ja irrottauduin hänestä, minkä jälkeen hän johdatteli minut sohvalle. Siinä istuessamme hän yritti juottaa minulle lisää viskiä, jatkoi itse juomista ja alkoi jälleen lähennellä.

Katariina kertoo, ettei viitsi mennä tarkempiin yksityiskohtiin.

- ILMOITUS -

– En viitsi nyt kertoa yksityiskohtia, sillä arvaan että tästäkin revitään taas lehtiotsikoita, mutta lopputulos oli se että torjuessani lähentelyt Spede suuttui, eikä suostunut soittamaan taksia kun ilmoitin lähteväni.

– Spede käyttäytyi pelottavasti, ja säntäsin asunnosta pakoon. Muistan että minulla oli vaikeuksia päästä sieltä kotiin, sillä tuohon aikaan ei ollut kännyköitä.
Juontotehtävästä en kuullut enää mitään, enkä olisi pestiä kyllä ottanutkaan. Minua oksetti koko mies. Ohjelma kyllä tehtiin, ja Norreksen juontajaparina toimi Arja Koriseva.

– En kerro tätä asiaa tarjotakseni kohuotsikoita, vaan tukeakseni Lenita Airiston kertomaa. Itse en epäile tapauksen todenperäisyyttä vähääkään.

Souri kertoo, että hän pitää näyttelijä Hannele Laurin ja Riitta Väisäsen vastaväitteitä loukkaavina. Lauri ja Väisänen ovat puolustaneet edesmennyttä viihdelegendaa.

– Tunnistan aivan saman käyttäytymismallin ja koen että Laurin ja Väisäsen vastaväitteet ovat erittäin loukkaavia meitä kohtaan, jotka olemme ahdistelun ja jopa uhkaavan käyttäytymisen kohteiksi joutuneet, Souri lataa.

Lopuksi Sourilla on suora viesti toimittajille ja lehdistölle:

– Toimittajat: älkää soittako! Katkaisen puhelun. En lähde samaan rumbaan kuin mihin jouduin Nygårdin kanssa. On väärin ryhtyä nyt kiusaamaan minua tämän asian puitteessa tämän enempää. Tässä on kaikki mitä minulla on asiasta kerrottavana.

Pertti ”Spede” Pasanen oli suosittu ja menestynyt viihteentekijä Suomessa 1960-luvulta 1990-luvulle asti. Hän kuoli 71-vuotiaana 7.9.2001 äkilliseen sairauskohtaukseen golfkentällä.

Kuvat:Facebook

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]