Ohhoh, Eva Wahlström joutuu imettämään vielä 2v lastaan – julkaisi kuvan ja pyytää apua!

Ex-nyrkkeilijä Eva Wahlström julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän imettää 2-vuotiasta Elia-poikaansa.

Julkaisussaan Eva avautuu imetyksestä.

– Imetys tuntuu herättävän paljon keskustelua, taaperoimetys vielä enemmän. Niin luonnolliseen ja ihanaan asiaan liittyy paljon ristiriitaisia tunteita – epävarmuutta, riittämättömyyttä, häpeääkin. On jokaisen oma asia imettääkö ja miten pitkään. Monilla se ei onnistu ja toiset ei halua. Jokaisella on omat syynsä ja oma tarinansa, Eva kirjoittaa ja jatkaa:

– Leon lopetti rintaruokinnan 5-kuisena kauhealla rintaraivolla. Sen myötä en ollut ajatellut taaperoimetystä sen enempää, paitsi että se kieltämättä mun silmissä näytti vähän hassulta, kun isompi lapsi käveli äitinsä luoksi pyytämään tissiä.

– Nyt Elia on 2v ja edelleen rintaruokittavana. Hän saattaa esittää tahtonsa julkisella paikalla esim huutamalla ”HALUUU TISSIÄ!” Nyt kun itse olen tässä tilanteessa, isonkin lapsen imettäminen tuntuu täysin luontevalta, Wahlström kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Eva puhuu myös terveyshyödyistä, joita sekä lapsi, että äiti saavat rintaruokinnasta.

– Olen iloinen että on ollut mahdollista imettää pitkään. Imetetty vauva saa infektiosuojan monia tauteja vastaan ja imetetyillä lapsilla esiintyy vähemmän leukemiaa ja kätkytkuolemaa kuin korvikeruokituilla. Pitkäkestoinen imetys suojaa myös äitiä esimerkiksi rinta- ja munasarjasyövältä.

– Hyödyistä huolimatta alkoi kuitenkin tuntua, etten enää jaksa. Imettäminen on välillä TOSI uuvuttvaa ja lisäksi yksinäistä. Jatkuva vastuu, valmiustila ja huonot yöt alkoivat käydä liian raskaaksi. Mutta kun yritin lopettaa, Elia oli eri mieltä ja itki, huusi, lirkutteli, repi vaatteita raivokkaasti, jne. Lopulta annoin periksi.

– Mutta sitten mulle tuli 5 vrk työmatka ja Elia pärjäsikin hienosti ilman rintaa sen ajan. Nukahti hyvin, nukkui yöt lävitse, söi hyvin, oli hyvällä tuulella. Kotiin tullessa nukuin huppari päällä, keksin paljon tekemistä Elialle, olin menemättä suihkuun hänen kanssaan, ettei vaan tulisi tissi mieleen.

– Mutta – yhtenä yönä herään taas siihen, että Tissi-Kalle on ankkuroitunut kiinni rintaan hupparin alle, ja vetää maitoa tyytyväinen hymy naamallaan. Ja täässä sitä taas ollaan, Eva kirjoittaa.

Eva pyytää lopuksi vinkkejä ja apua seuraajiltaan siihen, miten taaperon imetykselle saisi laitettua stopin.

- ILMOITUS -

– Oon kuullut eri tavoista lopettaa imetystä – joku laittoi sinappia rintoihin, joku toinen teippasi nännit piiloon. Onko teillä muita hyviä vinkkejä? Tai kokemuksia jaettavaksi?

Lue myös: Eva Wahlström istutti pienen lapsensa kuuman lieden ääreen – Someraivo repesi

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]