Nina Mikkosen Mikael-poika asteli armeijan harmaisiin – Tältä hän näyttää ilman pitkää tukkaa

Nina Mikkonen, 57, julkaisi Instagram-tilillään koskettavan tekstin, jonka on kirjoittanut hänen Mikael-poikansa.

Mikael, 20, asteli maanantaina (4.7.) armeijan palvelukseen, ja kirjoitti ennen palvelukseen astumista.

– Kuulun ensimmäiseen saapumiserään, joka astuu palvelukseen sen jälkeen, kun naapurimme Venäjä raakalaismaisesti hyökkäsi Ukrainaan, ja Suomi päätti lopulta liittyä Natoon. Vaikkei näillä asioilla olekaan vielä varsinaista vaikutusta omaan palvelusaikaani niin totta kai sitä on aivan uudella tavalla vakavoitunut sen äärelle, että kaikki voi hetkessä muuttua ja että tulevat 347/255/165 päivää (miten ikinä kenelläkin tulee olemaan) todella valmistavat siihen miten tositilanteessa toimitaan, jos jotain yhtä hirveää sattuu kuin Ukrainassa, Mikael pohtii tekstissään.

Mikael kertoo, että hänet saa kyyneliin ajatukset siitä, mitä hänen iso- ja isoisovanhempansa joutuivat käymään läpi 80-vuotta sitten.

– Ei kysytty jännittääkö, ahdistaako, pelottaako tai onko jotakin toimintaa rajoittavia ominaisuuksia, vaan oli mentävä ja toimittava kun kutsu tuli. Edes kunnon koulutusta asiaan ei annettu.

Armeijaa varten Mikael on käynyt leikkauttamassa tukkansa lyhyeksi. (Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nina Mikkonen (@ninamikkonenofficial) jakama julkaisu

– Olen itse siis todella etuoikeutettu siinä, että voin saada huippuluokan koulutuksen tositilanteen varalle, ja että se huomioidaan, että aloitus saattaa minua jännittää.

Mikaelilla on todettu Aspergerin oireyhtymä sekä ADHD.

– Tuo eilen näkemäni Ruotuväen juttu antoi myös uskoa siihen, että kaltaiseni neuroepätyypillinen voi armeijan leivissä pärjätä erittäin hyvin. Myönnettäkööt toki myös, että isäni tunnettavuus erittäin maanpuolustushenkisenä hahmona lisää ehkä hieman suorituspaineita, mutta samalla antaa myös boostia homman läpivientiin: sitä vaihtoehtoa ei ole, että jättäisin armeijan käymättä.

Mikaelin isä Timo T.A. Mikkonen kuoli vuonna 2017.

– Tunteet on myös pinnassa senkin takia, että isä tulee aina väistämättä voimakkaasti mieleen näissä yhteyksissä. Toisaalta, sen voi nähdä eräänlaisena merkkinä hänen läsnäolosta elämässäni tässäkin tienhaarassa. Selvää on myös se, että en ole isäni kopio, vaan kuljen armeijassakin omia polkujani vaikka hänen perintönsä elää.

Päivityksen lopussa Mikael lähettää tsemppiviestit myös muille armeijan harmaisiin astuville.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nina Mikkonen (@ninamikkonenofficial) jakama julkaisu

Timo T.A. ja Nina Mikkosen Mikael-poika ansaitsi valkolakin ja sai stipendin: ”Uskon, että isä Mikkonen katselee poikaansa ylpeänä pilven päältä!”

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit