IS: Niko Ranta-aho sai uudet syytteet Katiska 2 -huumevyyhdissä

Massiivisesta huumevyyhdistä tuomittu Niko Ranta-aho on saanut syytteet uusista törkeistä huumausainerikoksista niin sanotussa Katiska 2 -jutussa. Syyttäjä on laittanut syytteet vireille 18. toukokuuta Helsingin käräjäoikeudessa, asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Ranta-aho sai huhtikuussa 11 vuoden vankeustuomion tekemistään törkeistä huumerikoksista, jotka liittyvät ensimmäiseen Katiska-juttuun. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Ranta-aho on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Lue myös: Seiska: Niko Ranta-aho valittaa tuomiostaan ”Hovioikeus saa päättää alennuksen määrästä”

Ranta-ahon epäillään jatkaneen huumerikoksia vapauduttuaan tutkintavankeudesta viime juhannuksen tienoilla. Lisäksi Katiska 2 -jutussa on syytettynä toistakymmentä muutakin henkilöä, joista osa sai syyttäjättämättämispäätöksen.

Rikosvastuusta vapautettujen joukossa on muun muassa Ranta-ahon isä, liikemies Esa Ranta-aho. Ranta-ahon sisko sen sijaan joutuu syytteeseen törkeästä huumausainerikoksesta. Nikon sisko tuomittiin jo ykkös-Katiska-jutussa 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Liigan epäillään tuoneen Suomeen ekstaasia sekä huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.  Poliisin mukaan koplan suunnitelmissa oli tuoda Suomeen myös suuria määriä mm. amfetamiiniöljyä ja kokaiinia. Suunnittelmat tyssäsivät kuitenkin, kun Ranta-aho otettiin kiinni Espanjassa tammikuussa.

Katiska 2 -oikeudenkäynti alkaa IS:n mukaan Helsingin käräjäoikeudessa touko-kesäkuun vaihteessa.

Niko tuomittiin ykkös-Katiska-jutussa myös ex-tyttöystävä Sofia Belórfin pahoinpitelystä. Pariskunta asui tuolloin Marbellan hienostoalueella.

Lue myös: Niko Ranta-aholle 11 vuotta vankeutta Katiska-jutussa – Tuomittiin myös Sofia Belórfin pahoinpitelystä

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
4 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit