Vankilaan tuomittu Katiska-huumepomo Niko Ranta-aho ei kadu mitään: ”Istun tuomioni kitisemättä ja elämä jatkuu”

Katiska-dokumenttisarjan toisen tuotantokauden ensimmäinen jakso julkaistiin tänään Ruutu+ -palvelussa. Katiska-pomo Niko Ranta-aho avautuu ensimmäisessä jaksossa muun muassa tuntemuksistaan liittyen hänen saamaansa pitkään vankeustuomioon.

Ranta-aho tuomittiin Katiska 1-jutussa 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Niko on valittanut asiasta hovioikeuteen, ja Katiska-käräjät jatkuvat keväällä 2022.

Mies esiintyy dokumentissa olosuhteista huolimatta hyväntuulisena, ja toiveikkaana.

– En mä edellekään kadu mitään. Nämä asiat ovat tuoneet minut tähän pisteeseen. Nyt ollaan tässä. Parempi ottaa ottaa opiksi asioista, Niko selostaa.

Ranta-aho kertoo, ettei hänen tilanteensa helpotu itsesäälissä rypemällä.

– Karmeaa, jos katuisin täällä viisi vuotta ja rypisin jossain itsesäälissä. Kuinka elämä on nyt perseestä ja kaikki on huonosti. Katse eteenpäin ja leuka pystyssä. Nyt vaan pitää pystyä keskittyä, että pystyy tekemään hyviä rakaisuja jatkossa.

– Sama positiivinen asenne edelleen. Tämä on saunareissu, Niko nauraa dokumentissa.

Ranta-aho oli käyttänyt Katiska-viestinnässä salattua Sky ECC -palvelua. Sky ECC -viestit päätyivät lopulta poliisille, ja niistä tuli keskeinen todiste oikeudenkäynnissä. Puhelin oli Nikon mukaan kiertänyt muillakin henkilöillä, vaikka hän myöntääkin lähettäneensä osan salatuista viesteistä.

Sky ECC oli viestijärjestelmä murrettiin talvella 2021 Keski-Euroopan poliisin toimesta. Sky ECC järjestelmän saaduista tiedoista on aloitettu satoja rikostutkintoja ei valtioissa.

– En mä sitä sen enempää mieti, mä oon saanu siitä tuomioni ja mä istun tuomioni kitisemättä ja elämä jatkuu, Niko kertoo.

Katiska 2 -dokumenttisarjan seuraava jakso nähdään ensi maanantaina Ruutu+:ssa. Seuraavassa jaksossa Nikon ex-tyttöystävä Sofia Belórf pääsee ääneen.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit