Tuntematon nainen tuli halaamaan Niko Ranta-ahoa ja toivotti tsempit: ”Toi on se palaute, jonka minä saan” + Myönsi pilanneensa elämänsä huumerikoksilla: ”Kadun koko asiaa”

Katiska-pomo Niko Ranta-aho vieraili Harri Moision ja Ilkka Ihamäen hostaamassa Katiska-podcastin päätösjaksossa. Niko jutteli podcastissa muun muassa lähenevästä vankilatuomiostaan sekä mediahuomiosta.

Ranta-aho kertoo ettei aio kuluttaa aikaa linnassa pelkästään makoilulla ja telkkarin katsomisella.

– Mieluummin opiskelen ja käytän ajan hyödyksi, tradenomin tutkintoa havitteleva liikemies kertoo.

Niko Ranta-ahoa pidettiin poikkeuksellisen kauan tutkintavankeudessa. Mies vapautettiin juhannuksen tienoilla, hän ehti virua poliisivankilassa peräti 11 kuukautta. Syyttäjät vaativat Ranta-aholle jopa 13 vuotta vankeutta. Tuomio on näillä näkymin tulossa vuoden 2021 puolella.

Katuu koko asiaa

Ranta-aho kertoi kesällä vapautumisensa jälkeen median edessä, ettei hän kadu mitään. Podcastissa Niko valottaa mitä tutkintavankeuden aikana tapahtui.

– Olin yksin 11 kuukautta. Minulla oli seurana pelkät vartijat, poliisit ja syyttäjät, jotka kaikki vittuilivat mulle. Minulla ei ollut mitään posiitivista tai hyvää elämässäni. Menin tilaan, jossa valmistauduin vain negatiivisuuteen. Se on sama jos sua vaikka hakataan joka aamu ja sä heräät joka aamu vastaanottaan ne iskut. Sit mut lyödään median eteen ja mä sanon yhden väärän lauseen. Sitten koetaan, että Ranta-aho ei kadu, Niko kertoo.

– Kadun koko asiaa. Olen yrittänyt sanoa dokumentissa, ettei minusta kannata ottaa oppia. Minulla olisi ollut hyvä elämä ilman huumeita ja huumekauppaa, mutta olen pilannut sen huumeilla ja huumakaupalla.

Juontajat utelevat millainen suhtautuminen Nikolla tänä päivänä päihteisiin.

– Alkoholia käytän pienissä määrin. Pitää muistaa, että koen olevani edelleen päihderiippuvainen ihminen. Olin viisi ja puoli vuotta käyttämättä päihteitä. Kun aloitan, niin se lähtee siitä, mihin se on loppunut.

”Media teki julkkiksen”

Nikolle on kertynyt Instagramiin 45 000 seuraajaa. Niko kertoo lukeneensa lehtiotsikkoja sellissään. Hän toteaa, että ei itse päättänyt tehdä elämästään julkista. Myöskään sarja ei sitä tehnyt, sillä hän oli otsikoissa vyyhdin takia koko tutkintavankeuden ajan.

– Media on tehnyt minusta julkkiksen. Ilman mitään päätösvaltaa. Katiska-dokumentti ei ole tehnyt minusta julkisuuden henkilöä. Vaan media on luonut sen. Sellissä ollessani olen joutunut lukemaan omia juttuja lehdistä. Ainoa hetki oli se dokumentti, kun pystyin ensimmäistä kertaa avaamaan omia näkemyksiäni.

– Oli vaikea lukea elämästä asioita, josta en ollut tietoinen. Se on rankkaa.

– Osa informaatiosta tuli kuukauden aikana lehdistä. Se oli vittumainen tilanne olla eristettynä ja lukea niitä. Media kirjoitti asioista, mitkä on syyttäjän ja poliisin väitteitä. Ne eivät ole valitettavasti kaikki faktaa, ja media kirjoittaa sen pohjalta.

Katiska-dokumentti

Katiska-dokumenttisarjasta Nikolla jäi hyvä fiilis. Mies kertoo saaneensa paljon positiivista palautetta.

Ohjelman juontajat kysyivät onko Katiska-sarja saamassa jatkoa.

– Ei ei ei, kyllä me unohdamme Katiskan minun osalta ja keskitymme kaikkeen muuhun.

Tuntematon nainen tuli halaamaan

Ranta-aho kertoo että hän on saanut suoraa palautetta jopa kaduilla.

– Viime viikonloppuna tuli tuntematon nainen halaamaan minua ja kauheesti toivottamaan tsemppiä. Toi on se palaute, jonka minä saan. Instagramissa saan anonyymeiltä ihmisiltä ilkeitä kommentteja.

– Tottakai otan kaiken palautteen vastaan ja seison tekojeni takana.

Lyhyt tuomio?

Niko Ranta-aho uskoo saavansa 13 vuoden tuomion, mies toivoo myös saavansa tuomiosta alennusta vähintään 25% tunnustamisen myötä. Niko laskee että jos tuomiosta jäisi jäljelle 10 vuotta, ensikertalaisena hänen tuomionsa puolittuu heti 5 vuoteen. Ranta-ahon tutkintavankeusaika vähennetään ja jäljelle jää 4 vuotta, josta viimeinen puolivuotta on koevapaudessa. Nikon todellinen tuomio jonka hän joutuu kärsimään saattaa olla vain 3,5 vuotta.

Ei pelota

Niko kertoo ettei häntä pelota vankila, mies uskoo vapautuvansa vankilasta ennen vuotta 2025. Hän myös puhuu avovankilasta ja toivoo välttävänsä Riihimäen vankilan.

Niko kertoo menevänsä eteenpäin sinkkuna päivä kerrallaan, vaikka hänellä onkin perhehaaveita.

Huumeidenvastainen työ

Niko Ranta-aholla on myös työn alla huumeiden vastainen työ nuorten ja lasten hyväksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Niko Ranta-aho (@rawrane) jakama julkaisu

Kuva: Niko Ranta-aho poseeraa amerikkalaisen näyttelijäkaunottaren Eva Longorian kanssa

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
3 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit