Katiska-dokumentti: Niko Ranta-ahon rippipappi muistelee nuorta Nikoa: ”Ei ollut mikään köyhän talon poika”

Törkeistä huumerikoksista tuomiota odottava Niko Ranta-aho tähdittää Katiska nimistä dokumenttia, joka starttasi maanantaina Ruutu+-palvelussa.

Katiska-sarjan ensimmäinen jakso oli dramatisoitu ja viihdyttävä true-crime genren -dokumentti. Ensimmäinen osa sai katsojilta murskakritiikkiä. Kiivasta keskustelua käytiin muun muassa Twitterissä.

Monet syyttävää dokumentin tekijöitä siitä, että ohjelman huomio keskittyy Ranta-ahon jet-set elämäntyyliin, joka jättää varjoonsa huumerikosten seuraukset ja uhrit.

Lue myös: Niko Ranta-aho avautui Instagramissa: Olen varoittava esimerkki siitä kuinka päihteet voivat ajaa suuriin virheisiin!

Ranta-aho on kertonut aiemmin ettei kadu tekemiään rikoksia, vedoten muun muassa siihen, että katukäyttäjä hankkii tarvitsemansa lääkkeet tai huumeet olivatpa ne sitten hänen maahantuomia tai ei.

Ensimmäisen jakson nimi on ”Meidän Niko”. Jaksossa paneudutaan tarkemmin Katiska-jutun pääsyytettyyn Niko Ranta-ahoon ja hänen nuoruusvuosiinsa.

Varsinainen oikeudenkäynti Katiska-jutun osalta on vielä pahasti kesken ja tuomiota voidaan odotella aikaisintaan alkuvuodesta 2021. Tästä syystä neliosaiseen minidokumenttiin on luotu muuta mielenkiintoista sisältöä täydentämään ohjelmaa, yksi näistä asioista on Nikon huumeriippuvuus, josta kerrotaan dokumentaarisesti eri haastateltavien avulla.

Niko itse vastasi kritiikkiin Instagramissa, kertomalla että neliosaisesta sarjasta on vielä kolme jaksoa tulematta.

– On mielestäni liian aikaista ottaa liikaa kantaa vaan pitäisi katsoa kokonaisuutena koska tulevat 3 jaksoa avaa asioita enemmän vakavista asioista, Niko vastasi Instagramissa kritiikkiin.

Lue myös: Katiska-dokumentti: Niko Ranta-aholla on musta lista vihamiehistä – ”Ajattelen heitä joka aamu! En anna listaa poliisille!”

Ranta-ahon rippipappi muisteli rippilastaan.

Viihdearvoa ensimmäiseen jaksoon oli tuotu lisäämällä mukaan yllättäen Nikon rippipapin Arto Köykän lyhyt haastattelu.

– Nikon rikosjuttuun törmäsin varmaan ihan vaan lehdestä lukemalla. Se laittoi ihan poikkeuksellisella tavalla miettimään asiaa. Mistä siinä on ollut oikein kysymys. Kenties rahaa on ollut liikaa, se on sokaissut ihmisen.

Köykkä muistelee millainen Niko oli rippikouluaikoina. Suomen suurin huumeiden maahantuoja ei kuitenkaan jäänyt erityisesti papin mieleen.

– Niko oli sellainen vähän vilkkaalle puolelle kallellaan, mutta ei millään häiritsevällä tavalla. Meni siinä kavereiden kanssa mukavasti.

Köykkä muistelee kuitenkin, että Ranta-ahojen perheellä oli komea talo Pyhäjärven rannalla.

– Koti on hienolla paikalla Pyhäjärven rannalla. Sen nyt voi sanoa ihan suoraan, että kyllä se varakkuus näkyi. Ei Niko ole mikään köyhän talon poika, Köykkä toteaa lopuksi.

Ensimmäisessä jaksossa kuullaan myös muun muassa Nikon siskoa Jasmin Ranta-ahoa sekä Nikon entistä tyttöystävää Sofia Belórfia, jonka Ranta-aho jätti, saatuaan kuulla Sofian ja Stefan Thermanin salasuhteesta.

Lue myös: Katiska-dokumenttia tähdittävä Niko Ranta-aho tylyttää ”tiettyjä medioita” Instagramissa: ”Vastaanotto ihmetyttää!”

Katiska maanantaisin Ruutu+-palvelussa.

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit