Mitä ihmettä?! Uupunut Maria Veitola matkusti ypöyksin Keniaan – ”Oon ottanut vähän omaa aikaa”

Toimittaja Maria Veitola kertoo matkustaneensa yksin Afrikkaan saakka.

TV-kasvo kertoo halunneensa olla yksin omien ajatusten kanssa.

– Oon ottanut vähän omaa aikaa. Muistanette, kun tammikuussa huokasin täällä ääneen uupumustani. Kirjoitin tarpeista ja listasin akuutteja omiani. Päällimmäisenä se, että saisin olla yksin ja ajatella omia ajatuksiani. Se eskaloitui nopeasti, Veitola kertoo Instagram-postauksessaan.

– Pariterapeutti muistutti, ettei hyvässä suhteessa tarvitse kysyä toiselta lupaa. Jotti sanoi mene ihmeessä, oot sit ehkä vähemmän kireä ja äreä. Rakkaani ei tosin ole ikinä rajoittanut minulta mitään. Suurimmat esteet löytyvätkin oman pään sisältä, niin kuin äiteihin asennettu syyllisyys kotoa poissa olemisesta, hän jatkaa.

Maria kertoo matkustaneensa viimeksi yksin 13 vuotta sitten.

– Se on pitkä aika ihmiselle, joka tarvitsee yksinoloa. Olin unohtanut itseni, hän sanoo.

– Kalenterissa 11 päivän tyhjä tila, pankkitilillä rahaa. Soitin matkatoimistoon: ”Ostaisin yhden turvallisen seikkailun, kiitos, Afrikka kiinnostaa.” Pian olin matkalla Keniaan, Veitola kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Maria kertoo, että mikään ei liene parempi irtiotto ja meditaatio, kun istua tuntitolkulla pommivassa jeepissä ihmettelevässä satoja villieläimiä savannilla.

– Apinanpoikasten leikin seuraaminen pihalla. Snorklaaminen koralliriutalla värikkäiden kalaparvien keskellä. Iltakävely yksin autiolla hiekkarannalla, hän jatkaa.

– Tätä tunnetta kai haetaan huumeista, mietin pienlentokoneen kyydissä sen noustessa taivaalle akaasia- ja baobab-puiden ylle. Itkin, kuinka hyvältä tuntuu saada kokea ja olla elossa.

– Olen lukenut kokonaisia kirjoja, ajatellut kokonaisia ajatuksia. Nauttinut siitä, että kukaan ei keskeytä paitsi kysyäkseen, saisiko olla jotain vielä; näithän tuon leijonan tai meritähden; onhan sinulla riittävästi valoa tässä, kun istut yksin pimeässä?

Veitola sanoo, että hänen piti tulla Afrikkaan asti, että sai nukutuksi paremmin, ja pohtii että kohta 11 vuotta täyttävä Taisto-poika on vaatinut oman energiansa.

– Vissiin kertynyt aika paljon väsymystä, hän toteaa.

– Mikä tärkeintä, oon päässyt ydinminään kiinni. (Kiitos käsitteestä Katja Ståhl ja yökyläily.) Kuka olen ilman toisten toiveita, haluja ja tarpeita? Kuka olen ilman jatkuvaa arvostelua? Kuka olen ilman työtäni ja perhettäni? Kuka olen, kun on vain minä? Maria jatkaa pohdiskelua.

– Pari päivän päästä taas kotona aloittamassa harjoitusta. Miten ydinminästä pidetään kiinni arjessa, keskellä kaikkea ja kaikkia. Toivottakaa onnea, Maria päättää päivityksensä.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman kahdeksas kausi starttasi viime viikolla MTV:llä.

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit