Lue Matti Nykäsen Eveliina-tyttären pitkä vuodatus äitiydestä: ”EI ole parasta mitä tiedän”

Mäkilegenda Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas ja hänen miehensä Vili saivat perheenlisäystä toukokuussa vuonna 2021. Tämän jälkeen Eveliina on viettänyt kotona aikaa lapsensa kanssa.

Nyt uupunut äiti on julkaissut pitkän tekstin Instagram-tilillään, jossa hän vuodattaa miten rankkaa ja vaikeaa äitiys on.

– Vauvan kanssa kotona oleminen. EI ole parasta mitä tiedän. Vauvan/taaperon kanssa kotona oleminen on hermoja raastavaa, ärsyttävää, kuluttavaa, ahdistavaa ja perseestä. Terveisin kotona olemiseen uupunut äiti ihminen, Eveliina aloittaa.

– Jotenkin sitä ennen oman lapsen saamista kuunteli toisten kertomaa kotiäitinä olemisesta ja kuinka se on ihanaa vaaleanpunaista unelmaa. Kuinka vaan kyläillään ja ollaan leikkitreffeillä juoden itse kahvia ja vauvat tyytyväisenä siinä niin pötköttelee. Kuinka vauva vaan kulkee mukana siinä sivussa kaikkialla. Sitä mä odotin saavani ihan todella, Mäntykangas jatkaa.

– Mutta en saanut. T O D E L L A K A AN.

– Koen, että on ollut ihania vaaleanpunisia hetkiä, ollaan treffaltu toki ystäviäkin, mutta siitä on seesteisyys ja rauhallisuus ollut kaukana. Vauva joka ei viihdy autossa, ei kärryissä, ei lattialla, Eveliina luettelee.

– Juo siinä sitten sivistyneesti hymyssäsuin muoti chailattea huulipunat huulissa ja puklut sekä paskat rinnuksilla vauva sylissä ja koita ensisijaisesti pitää hänet tyytyväisenä jotta kuulet itkun takaa mitä sille ystävälle kuuluu, Eveliina selostaa.

– Yövalvomiset. Fun.

– Sitten vauvasta kasvaa taapero, jolla on oma tahto. Siinäpä sitä sitten ollaan seuraavan asian edessä.

– Mikään ei käy, pukemisessa et saa auttaa. Kaikesta loukkaannutaan. Sotkemisesta ja raivareista puhumattakaan. Ylimääräinen kitinä ja natina.

– Tämä mitä nyt tunnen, on myös seurausta omista valinnoista.

– Valinnasta haluta lapsi – en kadu päivääkään.
– Valinnasta pitää lasta kotona tähän saakka. -pikkusen kadun.
– Valinnasta olla laittamatta lasta enemmän hoitoon. -pikkusen kadun.
– Valinnasta olla liikkumatta kotoa enempää. -kadun paljon.

Eveliina painottaa, että tämänhetkisestä turhautumisesta ja väsymyksestä huolimatta Ilona-tytär on hänelle luonnollisesti maailman rakkain ja ihanin.

– Meillä on todella paljon ihania hetkiä ollut ja olen niistä ja ilonasta ylipäätänsä maailman kiitollisin, eikä mun tän hetkiset tunteet sulje pois noita tosiasioita, Eveliina kertoo.

– Koen kuitenkin, että mun on sanottava tämä asiat ääneen teille ja itselleni, jotta mulla ei tulis niin huono omatunto siitä, että mä en ole nauttinut tästä täysin rinnoin. Koen, että olisi pitänyt, enkä ole kyennyt siihen.

– Täten ilmoitan, että äitiys on maailman VAIKEIN, RASKAIN JA RISTIRIITAISIN ammatti, hän päättää.

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
5 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit