Martina Aitolehden markkinoima ravintolisä vedettiin pois myynnistä – sisältää kiellettyjä ainesosia

Ruokavirasto tiedotti eilen tiistaina 23. marraskuuta, että ravintolisäfirma Pro Nutrition Finland Oy on päättänyt vetää markkinoilta pois kaksi eri ravintolisää, jotka sisältävät kiellettyjä aineosia. Tuotteiden käyttö tulee lopettaa välittömästi.

Takaisinveto koskee seuraavia ravintolisiä:

  • BAO The ZMA – kivennäisainekapseli (150 kapselia),
    parasta ennen 10.8.2024 (erätunnus 149760810), sisältää magnesiumorotaattia, joka on hyväksymätön ravintoaineyhdiste, jonka käyttö ei ole ravintolisissä sallittua.
  • M-Nutrition Before Sleep – kivennäisaine-kasviuutekapseli (90 kapselia),
    parasta ennen 7.10.2023 (erätunnus 501141007),sisältää 5-hydroksitryptofaania (5-HTP), joka on hyväksymätön uuselintarvike, jonka käyttö ei ole elintarvikkeissa sallittua.

BAO The ZMA -kivennäiskapseleita, joita on markkinoitu kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulan kasvoilla.

M-Nutrition Before Sleep kapseleita puolestaan on markkinoitu hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden nimissä.

- ILMOITUS -

Tuotteita on myyty myymälöissä sekä verkkokaupoissa ympäri Suomea.

Alapuolella kuvat kyseisistä purnukoista.

Kuva: Pro Nutrition Finland Oyj

Aitolehti ja Mentula eivät ole kommentoineet asiaa.

Lue lisää

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
9 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
Kuuluuko sulle.
Kuuluuko sulle.
7 päivää sitten

Niin. Se että on mainittu joku tietty ERÄ mikä vedetään myynnistä niin yleensä tarkoittaa että tuotteen VALMISTAJALLA on käynyt erhe. Ei tuotteen suunnittelijalla. Samaa voisi päätellä tuosta ”käyttö ei ole elintarvikkeissa sallittu”.. eli tuotteet valmistetaan todennäköisesti samassa tehtaassa jossa valmistetaan tuotetta johon sen käyttö on sallittua.. todennäköisesti lääkkeet tai vastaava…
Mutta kuten aina…Martinan lööpit myyvät.
Huvittavaa että huomattava määrä on mennyt viime aikoina esim. kauppojen elintarvikkeita ja ihan apteekin lääkkeitäkin ”käyttökieltoon”/ poistettu myynnistä… Mutta näiden ihmisten tuotteet ainoastaan poistetaan naamataulun kera. Isompana uutisoijana näköjään Sofian suurimmat toimittaja ystävät : gekkonen & seiska….

Pena
Pena
8 päivää sitten

Nolooo kait nää mainostaa mitä vaan kun rahaa tulee.

Minäminäminä
Minäminäminä
8 päivää sitten

Martina ei kommentoi… :))

Ihmetystä riittää
Ihmetystä riittää
9 päivää sitten

Muistatteko, kun olen kirjoittanut täällä, että näiden hyvinvoinvalmentajien valmennuksiin ja ravitsemusohjeisiin ei pidä uskoa eikä luottaa. Nuo aineet saattavat vaurioittaa maksaa.

Monni
Monni
Vastaa  Ihmetystä riittää
8 päivää sitten

Tämähän ei ole eka kerta kun lisäravinteita vedetään myynnistä pois.
Hyvä terveellinen ruoka yleensä riittää.
Itse en tilaa netistä mitään ravintolisiä, koska en tarvitse. vitaminiinit ostan apteekista.

Ihmettelevä Eeva
Ihmettelevä Eeva
Vastaa  Monni
8 päivää sitten

Monet ihmiset uskovat näitä ”hyvinvointivalmentajia”. Eihän näillä ole kuin joku muutaman kk.n kurssi käytynä. Täytyisi tietää ihmisen fysiologia ja anatomia hyvin sekä ravitsemusosaamista. Mentula on kyllä vetänyt muutakin kuin noita lisäravinteita. Eikö hän hiljattain tunnustanutkin käyttäneensä dopingaineita. Tienasivat varmaan hyvin mainostamalla ja myymällä näitä tuotteita.

Kuuluuko sulle.
Kuuluuko sulle.
Vastaa  Monni
7 päivää sitten

No olehan Monni sitten tarkkana kun apteekista ostelet..Vastikään nähkääs apteekit vetivät pois myynnistä mm. D-vitamiinit ja Orionin monivitamiinin. Nämä EU: n lain säädännöt nähkääs. Mitään ei arvaa laittaa suuhun. Samaa kielii myös monet lääkkeet, jota on myös kiskottu pois myynnistä… Tzemppiä, jos satuit popsimaan jo purkin tyhjäksi!

Monni
Monni
Vastaa  Kuuluuko sulle.
7 päivää sitten

Kun seuraa uutisia niin pysyy ajan tasalla. En usko että kuolen c – vitamiiniin.

Ihmettelevä Eeva
Ihmettelevä Eeva
Vastaa  Kuuluuko sulle.
6 päivää sitten

Lotta Harala otti lisäravinnetta ja kärähti dopingista. Hänhän kaveerasi Nannan kanssa . Näistä lisäravinteista osaa ei ole tutkittu. Mutta tutkimuksia on siitä, että myrkyllisiä aineita kumuloituu maksaan. Eikä vitamiinejakaan saa popsia liikaa, samalla tavalla kumuloituvat. Parasta on monipuolinen ravitsemus. Mitään lääkettä ei saa turhaan ottaa eikä ylittää ohjeita. Tuo Mentula on niin karmean näköinen, hänen ohjeitaan en noudattaisi. Uskon fysioterapeuttien ja ravitsemusterapeuttien ohjeisiin, jos hyvinvointivalmennusta tarvitsen, en näiden muutaman kk.n kurssin suorittaneiden ohjeisiin. Sairaanhoitajana ymmärrän kyllä paljon itsekin anatomiasta, fysiologiasta ja ravitsemuksesta sekä liikunnan vaikutuksista hyvinvointiin.

SUOSITUIMMAT

Kuulitko mehevän julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected] 

GEKKONEN TARJOAA VIIHDYTTÄVIMMÄT VIIHDEUUTISET MYÖS SOMESSA: