Huh! Martina Aitolehti avautui äärimmäisen rankasta triathlon-kisastaan – Ongelmilta ei säästytty: ”Kusin samantien alleni!” Urheilu-uralle loppu!? – ”Ei koskaan enää!”

Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, 39, osallistui sunnuntaina (26.6.) täyspitkään Ironman-triathloniin, joka käytiin Saksan Frankfurtissa. Aitolehden loppuaika oli 13.51:38.

Rankka kisa vei Aitolehden kropasta kaikki mehut, ja hän joutui heti kilpailun jälkeen tiputukseen kisapaikan ensiapupisteellä.

Nyt Martina on avautunut äärimmäisestä urheilusuorituksestaan Instagramissa.

– Olipahan kokemus ja taistelu. Juoksu oli käytännössä mahdotonta tänään, koska mikään ei pysynyt sisällä…hän aloittaa.

– Join vettä – kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat. Ei oo koskaan käynyt keskeytys noin montaa kertaa mielessä, mut sain taisteltua itseni maaliin.

– Maalista suoraan ensiapuun tiputukseen, mitalli kaulassa. Olo on tosi heikko ja voimaton. Ja voin kertoa että never again! Martina päättää.

- ILMOITUS -

Aitolehden suoritus on kerännyt paljon tsemppaavia kommentteja. Kommentoijien joukossa on muun muassa julkkislääkäri Pippa Laukka, hyvinvointivalmentaja Rita Manninen, ja yrittäjä Jutta Larm.

– Mieletön suoritus Martina. Oot aivan huikea!!! Lämpimät onnittelut! Nyt lepoa, nesteytystä ja vähitellen kiinteämpää koneeseen, Laukka neuvoi.

– Nyt on kova!!! Ja ei muuta kun oma terveys edelle, Manninen tsemppasi.

– Huh mikä taistelija sä oot. Valtavasti onnea. Ja never again – jäämme innolla odottamaan mitä seuraavaksi, Larm kommentoi.

- ILMOITUS -

Myöhemmin Martina kertoi Instagramissa vielä tarkemmin kisasuorituksestaan.

– Tätä lajia ei varmasti ymmärrä täysin kukaan, joka sen parissa ei ole.
Lajissa kun lajissa laitetaan keho äärimmilleen, mutta triathlonissa yhdistyy kolme teknisesti vaikeaa lajia, joissa viedään keho ja mieli äärille, Martina selostaa.

– Eilinen kisa oli kaikesta huolimatta huikea kokemus. Kokemus mikä ei mun triathlon uralla ollut vielä tullut vastaan.

- ILMOITUS -

– Valmistelut meni nappiin, valmentajan ohjeilla. Olo oli rauhallinen, vahva ja varma.

– Uinti meni hyvin. Oli helppoa ja siistiä, vaikka pienen extra lenkin ( 600m ) teinkin.
Uintiin olin tyytyväinen, Martina kertoo.

– Pyörän päälle lähdin varmana ja pyörä kulki hyvin. Pelottavan hyvin ja ensimmäisellä kierroksella oli pakko vähän himmailla erityisesti nousuissa, etten aja jalkojani piippuun. 150km kohdalla mietin että nyt ei ole kaikki normaalisti, kaikki mitä juon tulee samantien ulos.

– Pyörä osuus meni hyvin, super kiva reitti vaikka raskas olikin. Nousut oli pitkiä, maisemat upeita, kaupunkia ja kannustusta sekä lämpöä noin 30 astetta. Keskityin tasaiseen nesteen, energian ja suolan saantiin.

– Juoksuun lähdin rauhallisesti ohjeiden mukaan. 3km kohdalla sitten alkoikin elämäni taistelu – keho ei vastaanota enää mitään. Tajusin heti että aikatavoitteet voin unohtaa ja ainut tavoite on vain taistella itseni maaliin. Voin kertoa että oli pitkät ja tuskalliset 42km , mutta niin se maali sieltä tuli. Taistelin niin, etten osaa sitä edes sanoiksi pukea, Martina kuvailee.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
3 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Viikon suosituimmat

UUSIMMAT

Katso myös nämä

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]