Maria Veitola poseeraa äitinsä kanssa ihanan arkisessa kuvassa – ”Tuntuu hyvältä ja turvalliselta, kun äiti on lähellä”

Toimittaja ja kirjailija Maria Veitola vaikuttaa hyvin itsenäiseltä naiselta. Maria kuitenkin avasi miten suuri merkitys äidillä on hänelle ja hänen jokapäiväisen arjen toimivuuden kannalta. Marian poika Taisto nappasi ihanan yhteiskuvan Mariasta ja hänen äidistään.

– Tässä Taiston ottamassa aamukuvassa minä ja äitini, kasvonaamio ja papiljotit. Toisessa kuvassa äiti ja Taisto Imatralla. Taisto kutsuu äitiäni Eevaksi tai mummeliksi. He ovat hyvin, hyvin läheisiä. Äitini on ollut aina minulle tärkeä ja rakas ihminen. Kun Taisto syntyi 10 vuotta sitten, äidin merkitys elämässäni vain kasvoi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Maria jatkaa miten korvaamaton apu äiti on ollut hänelle kodin arkisissa askareissa joka on myös mahdollistanut Marian kiireisen työaikataulun.

– Kun isä kuoli, äiti hankki pienen kakkosasunnon läheltämme. Koronavuosia lukuunottamatta hän on isän kuoleman jälkeen viettänyt paljon aikaa meillä. Äiti on korvaamaton apu sekä lapsenhoidossa, että kotitöissä. Tuntuu hyvältä ja turvalliselta, kun äiti on lähellä.

– En ikipäivänä kykenisi tekemään näin paljon töitä, jos äitiä ei olisi. Äidin avulla pystyn panostamaan uraani ja tekemään hyvin epäsäännöllistä ja kuormittavaa intohimotyötäni, joka mahdollistaa myös elintasoni. Äitini tuella ja konkreettisella arjen avulla on siis suora yhteys siihen, miten elämässäni muuten pärjään.

Lopuksi Maria vielä toivoo perhekeskeisempää yhteiskuntaa, jossa arvostamme isovanhempia enemmän.

– Toivon, että isovanhempien tuen merkitys lapsiperheille ja työelämässä tunnustettaisiin yhteiskunnassamme nykyistä paremmin.

Maria suunnitteli myös tämän vuoden Roosa nauhan. Hän avautui oman isänsä menehtymisestä huonoennusteiseen syöpään.

– Mikä kunnia ja vastuullinen tehtävä, oon tän vuoden Roosa nauhan suunnittelija!
Tämän vuoden Roosa nauha -kampanjan teema on huonoennusteiset syövät.

– Mun isällä oli huonoennusteinen syöpä. Diagnoosi oli sekä hänelle, että meille läheisille musertava, koska siihen ei sisältynyt mitään toivoa parantumisesta.
Isä kuoli haimasyöpään kuusi vuotta sitten. Mulla on hirveä ikävä häntä ihan joka ainoa päivä. Vaikka ihmistä ei enää ole, rakkaus ei onneksi ole kadonnut mihinkään. Se on vain kirkastunut.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Lue myös: Maria Veitolan Vuoroin vieraissa -uutuussarjan vieraat julki – avausjaksossa nähdään pääministeri Sanna Marin!

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit