Yllätyskäänne: Makwan Amirkhani ja Jethro Rostedt tekivät sovinnon – poliisi lopetti somekirjoitusta koskeneen esitutkinnan

Lounais-Suomen poliisiasema kertoi Twitter-päivityksessä päättäneensä esitutkinnan koskien lähipäivinä julkisuudessa ollutta somekirjoittelua.

Poliisi ei ole vahvistanut osapuolten henkilöllisyyksiä, mutta kyseessä on kurditaustaisen  vapaaottelija Makwan Amirkhani uhkauskirjoitus, jonka hän julkaisi maanantaina Facebook-tilillään. Facebook-kirjoituksessa Makwan puhui alatyylisesti kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedtista sekä hänen pojastaan.

Viestissä Makwan kertoi, että Jethro olisi ”viheltänyt” hänen tarjoilija-siskolleen. Lisäksi Amirkhani muun muassa vihjaili, että Jethrolla olisi hämäriä laittomia bisneksiä. Päivityksessä Makwan myös uhkasi hakata Jethron.

Amirkhanin solvausviesti johtaa alkujaan hiljattain Turussa tapahtuneesta joukkotappelusta, jota Jethro kommentoi Facebook-sivuillaan.

Lue lisää: IL: Makwan Amirkhani uhkaili ja haukkui Jethro Rostedtia törkeästi! – Rikosilmoitus tulossa!

Päivitys ehti olla julkisena vain vartin ajan, ennen kuin Makwan poisti sen. Tässä ajassa kuvakaappaukset törkyviestistä olivat jo levinneet laajalti netissä.

Nyt riita on kuitenkin unohdettu.

– Julkisuudessa lähipäivinä olleen somekirjoittelun esitutkinta on päätetty. Poliisi on tavoittanut asianosaiset ja he ovat päässeet asiassa sovintoon. Kyseessä on asianomistajarikos ja esitutkintaa ei rangaistusvaatimuksen puuttuessa toimiteta, Lounais-Suomen poliisin päivityksessä kirjoitetaan.

AMIRKHANIN PAHOITTELUVIESTI: ”LUULIN SEN OLEVAN RASISTINEN”

Torstaina (15.7.) Amirkhani julkaisi Instagram-tililläään julkisen anteeksipyynnön, jonka yhteydessä hän kertoo sopineensa riidan Rostedtin kanssa. Vapaaottelija kertoo ylireagoineensa tilanteessa, ja väittää luulleensa, että Rostedtin joukkotappelusta kirjoittama päivitys oli rasistinen.

”Pahoitteluni tunteen purkauksen aiheuttamasta ylilyönnistä. Luin jetin päivityksen nopeasti perjantain tapahtumisesta ja luulon sen aluksi olevan rasistinen ja minulla on siihen nollatoleranssi. Puhuttuani hänen kanssaan, asia on selvitetty. Jethron teksti ei ollut rasistinen, eikä ole myyntimies itsekään. Hän on auttanut maahanmuuttajia paljon omilla esimerkiksi omilla ohjelmillaan. Pahoittelen siis kirjoitustani ja sen loukkavaa sisältöä. On tärkeää, ettei yökerhoissa tai baareissa tapella. Ne kuuluvat kehään/häkkiin.
Elämä ja ystävyys jatkuu.

Makwan Amirkhani”

- ILMOITUS -

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Makwan Amirkhani (@makwanufc) jakama julkaisu

JETHRO KOMMENTOI MAKWANIN ANTEEKSIPYYNTÖÄ 

Jethro veti rikosilmoituksen heti pois, heti kun Amirkhani oli pyytänyt anteeksi kiinteistögurulta ja hänen pojaltaan.

– Kiitos Makwan Amirkhani. Kukaan ei elä riidasta. Tilanne oli kaoottinen ja ylilyöntejä tuli. Me haluamme vain pyörittää yökerhoa, jossa kaikilla on turvallinen ja kiva olla. Esitän kohteliaammin anteeksipyynnön myös siskollesi, mikäli hänelle olen viheltänyt. En varmasti ole tarkoittanut mitään pahaa. Mennään eteenpäin!, Jeti kirjoitti.

SOMEKANSA IHMEISSÄÄN

Twitterissä ja Facebookissa somekansa spekuloi, että kumpikaan osapuoli ei halunnut sotkea juttuun lopulta poliisia.

– Molempien osapuolten etu on, että asia on sovittu, Twitterissä päivitellään.

– Onko viheltäminen anteeksi pyydettävä jos nainen tai mies on kaunis ja viheltämisen arvoinen niin pitääkö sitä pyytää anteeksi ? Nuorempana, kun menin ulkomaille miehet vihelsivät jatkuvasti. Nyt näistä samaisista maista tulevat Suomeen asumaan ja viheltäminen onkin yhtäkkiä anteeksi pyydettävää, kun heidän kulttuurin naisille vihelletään niin vedetään herneet nenään. Tässä yhtälössä on jokin, mitä en ymmärrä enkä edes halua ymmärtää, kommentoi eräs naishenkilö Facebookissa.

– Kyllä tuosta olisi pitänyt opetus antaa pikku maksulapulla. Typerää lähteä nyt persettä nuoleskelemaan, kun kuitenkin väitteet oli melko törkeitä, kommentoi kolmas.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Makwan Amirkhani (@makwanufc) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jethro Rostedt (@jethrorostedt) jakama julkaisu

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]