Näin kohuttu koronasovellus toimii – otetaan koekäyttöön huomenna!

Koronan puskiessa päälle ollaan Suomessakin ottamassa nyt koekäyttöön älypuhelinsovellus, jonka koekäyttö alkaa huomenna 4. elokuuta. Asiasta tiedotti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista, sovellus on ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta.

Sovellus kommunikoi lähiympäristön toisiin puhelimiin bluetooth-yhteydellä.

Jos henkilöllä todetaan koronavirustartunta, lähetetään hänelle terveydenhuollosta koodi, jonka käyttäjä syöttää sovellukseen. Koodin avulla tieto koronatartunnasta välittyy mahdollisesti muille altistuneille henkilöille.

– Koekäytöllä haluamme varmistaa, että tämä koko ketju toimii. Sovelluksen on oltava käyttäjille selkeä, helppokäyttöinen ja ehdottoman tietoturvallinen, ja puhelimen on tunnistettava lähikontaktit luotettavasti, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho tiedotteessa.

Muut käyttäjät eivät kuitenkaan saa tietää kuka tartunnan on saanut.

Yleiseen käyttöön koronasovellus on tarkoitus ottaa syyskuun aikana. Sovelluksen käyttäminen on THL:n mukaan vapaaehtoista, mutta mitä useammat henkilöt käyttävät sitä, sen enemmän siitä on hyötyä.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]