Kolumni: Teemu Selänne – Uusi Kekkonen?

Iltalehden Oskari Onninen kirjoitti kolumnin Teemu Selänteen tulevasta presidentti-taipaleesta: Onnisen mukaan Selänne on Suomen Donald Trump.

Onninen kirjoittaa, että Selänne on nöyryyttänyt Venäjää olympialaisissa, hän on asunut Yhdysvalloissa, joka kuulemma muistuttaa perussuomalaista onnelaa, Selänne ajaa jämerästi perinteisiä arvoja, eikä kuuntele soijapoikien lätinöitä. Selänteellä on apunaan Aleksi Valavuori, joka muistuttaa Onnista mm. Trumpin päästrategi Steve Bannonista ja veronkierrosta tuomitusta Allen Weisselbergistä.

Hyvä aloitus, Onninen, mutta Gekkonen nostaa riman korkeammalle. Teemu Selänne nimittäin on (halutessaan) uusi Kekkonen!

Urho Kekkonen, 1980. Kuva: AOP

Kekkonen ei ollut Trumpin kaltainen kultasuoneen osunut pölynimurikauppias, vaan vakavasti otettava urapoliitikko, joka oli tunnettu terävästä kynästään. Teemu Selänne on Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiä urheilijoita, ja maan kautta aikojen paras jääkiekkoilija. Tämän lisäksi myös Selänne on tunnettu kulmikkaista poliittisista twiiteistään.

Kekkonen oli tunnettu kosteista juhlistaan ja kovasta bilekunnostaan. Muun muassa Kimmo Timosen kanssa vedetty Pekingin ränn…kisastudioanalyytikkona toimiminen osoitti, ettei Selännekään mökäöljyä pelkää.

Kekkosen aloitellessa uraansa nähtiin Neuvostoliiton nousu, Selänteen aloitellessa uraansa nähtiin sen lasku. Kekkonen oli tolkun mies aikana, jolloin oli tolkkua. Selänne on tolkun mies aikana, jolloin ei ole tolkkua.

Kekkonen oli eläköityessään Suomen vanhin presidentti, Selänne on mm. kaikkien aikojen vanhin olympiamitalin saavuttanut miesjääkiekkoilija. Kekkosen pärstä on graniittinen ja silmälasit hella cool. Selänne näyttää siltä, kuin hän olisi Hollywoodin jääkiekkoaiheisen elokuvan päätähti, joka olisi palkattu rooliin ulkonäkönsä takia.

Kyllä Suomella voi olla 25 vuotta kestäviä presidenttikausia vieläkin, kunhan oikea presidentti löytyy. Pulmana tässä mahtavassa suunnitelmassa on tietenkin se, ettei Selänne itse ole osoittanut kiinnostusta presidentin tehtäviin. Eläköityneen jääkiekkoilijan arki lienee monella tapaa miellyttävämpää kuin pressan tehtävät, mutta yksi lyömätön etu niissä on: Mäntyniemessä ei tarvitse maksaa sähkölaskua!

Kuvassa elävä Legenda. Teemu Selänne. Kuva: AOP

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kuvat:AOP

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit