Yksi maailman tappavimmista tarkka-ampujista lähti Ukrainaan taistelemaan venäläisiä vastaan

Entinen kanadalainen sotilas, joka tunnetaan yhtenä maailman parhaimmista tarkka-ampujista, saapui Ukrainaan sotimaan Venäjää vastaan.

”Haluan auttaa heitä. Se on niin yksinkertaista”, Wali nimellä esiintyvä mies kertoi Kanadan yleisradioyhtiö CBC:lle.

”Minun täytyy auttaa, koska täällä on ihmisiä. Heitä pommitetaan vain siksi, että he haluavat olla eurooppalaisia ​​eivätkä venäläisiä.”

Wali palveli Kanadan kuninkaallisen jalkaväen 22. rykmentissä osana JFT-2 -erikoisjoukkoja Kandaharissa Afganistanissa 2009-2011. Vuonna 2015 hän soti myös terroristijärjestö Isisiä vastaan Pohjois-Irakissa. Tietojen mukaan Wali on surmannut vihollisen peräti 3 540 metrin kantaman päästä.

Wali saapui Ukrainaan 1. maaliskuuta yhdessä kolmen muun entisen kanadalaisen sotilaan kanssa sen jälkeen, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kehotti ulkomaalaisia ​​liittymään sotaan Venäjän hyökkäystä vastaan.

”He olivat niin iloisia saadessaan meidät. Ikään kuin olisimme heti ystäviä.”, Wali kuvaili vastassa olleita ukrainalaissotilaita CBC:lle saavuttuaan maahan.

40-vuotiaalla Walilla on perhe ja hän työskentelee siviilissä tietokoneohjelmoijana. Hän kertoi, ettei tule näkemään poikansa ensimmäistä syntymäpäivää. Tämä on ollut miehelle vaikein asia liittyen päätökseen lähteä Ukrainan sotaan.

Walilla on legendan maine tarkka-ampujien joukossa. Hänen kerrotaan kaataneen Afganistanissa jopa 40 vihollista päivässä. Luvut ovat kuitenkin vahvistamattomia.

Walia voidaankin kutsua ”Kanadan Simo Häyhäksi”.

Suomalainen tarkka-ampujalegenda Simo Häyhä kaatoi talvisodan aikana yli 500 neuvostoarmeijan sotilasta. / wikimedia commons

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kertoi aiemmin tällä viikolla, että yli 20 000 ihmistä kymmenistä maista on matkustanut Ukrainaan sotimaan Venäjää vastaan.

- ILMOITUS -

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

VIIKON SUOSITUIMMAT

UUSIMMAT

Katso myös nämä

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]