Juontaja Marja Hintikka kertoo tärkeästä asiasta – joulu nostaa monenlaisia tunteita pintaan eikä ole kaikille ilon juhla – lue koskettava kirjoitus!

Juontaja Marja Hintikka on itse onnellinen perheenäiti, jonka elämä näyttää monesti meille jopa kiiltokuvamaisen täydelliseltä. Marjalle joulu ei kuitenkaan aina ole ollut helppo ja hän on jopa toivonut sen vaan menevän nopeasti ohi. Muistot säilyvät aina.

Joulun aika tuo paljon iloa, mutta joillekin onnellisuus on kaukana joulun vietosta. Joulutohinan keskellä Marja halusi nostaa tärkeän asian esille koskettavalla Instagram-päivityksellä.

Marja kertoo näin:

-Ihmiselle, jolle idyllinen perhejoulu on aina ollut itsestäänselvyys, voi olla vaikea ymmärtää, kuinka kipeä paikka tämä hetki vuodesta voi olla jollekulle toiselle.

– Yllättävän monella kanssaihmisellä juurikin joulu nostaa pintaan ne kaikkein tuskaisimmat ja turvattomimmat lapsuusmuistot. Ja jo valmiiksi osattomuutta ja ulkopuolisuutta kokevalle kaiken alleen peittävä yksinäisyys senkun korostuu muiden onnellisia (tai onnelliselta näyttäviä!) perhejouluja katsellessa. Myös moni syksyn kuormasta valmiiksi väsynyt pienten lasten vanhempi on uupumaisillaan taakkansa alle, kun ei koskaan ole eikä tule edes puolikasta valmista pöytää, johon kävellä ja hengähtää.

– Jouluidylli on etuoikeus, jota hyvin moni ei saa kokea – koskaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Marja Hintikka (@marjahintikka) jakama julkaisu

Marja jatkaa:

– Olen nykyisin joulun rakastaja, mutta aina ei ole ollut näin. Totuuden nimissä on sanottava, että joulu nostaa pintaan myös vaikeita muistoja. Oli aika, jolloin halusin vain, että joulu menisi mahdollisimman nopeasti ohi. Sain kuitenkin etuoikeuden rakentaa uudestaan kokemukseni joulusta, ja tämä kokemus on ollut korjaava. Silti en ota ilon ja onnellisuuden tunteita jouluna koskaan itsestäänselvyytenä.

– Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen haurain lenkki, ja tämä on nähtävissä myös joulunvietossa. Joulu ei TODELLAKAAN ole kaikille sama. Älkäämme siis ummistako silmiämme joulun aikaan liittyvältä osattomuudelta. Huomataan tarvitsevat, ja autetaan niin paljon kuin pystytään. Ei poteroiduta omiin onnellisiin perhejoulukupliin. Avataan ovet ja annetaan omastamme.

– Sitä on todellinen joulun henki.

Lue koko kirjoitus klikkaamalla kuvasta Marjan Instagramiin

Marjan kirjoitus on poikinut lukuisia kommentteja ja myös Linda Lampenius yhtyi Marjan mielipiteeseen.

Linda kirjoitti näin:

– Olen miettinyt juuri tuota asiaa paljon viime vuosina ja omistin juuri joulukonserteissamme sävellykseni ”Hope” kaikille niille joille joulu on raskasta ja vaikeaa aikaa. Moni on hyvin yksinäinen ja onneton juuri jouluna

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit