Laulaja Janna sai rajut haukut halloween-asustaan: Pahoittelee nyt asuvalintaa ja kertoo, ettei ollut tietoinen hahmon oikeasta tarinasta

Laulaja Janna Hurmerinta jakoi äskettäin Instagram-tilillään suloisen perhepotretin viime viikonlopun halloween-juhlista. Harmiton perhekuva sai yllättäen rajua kritiikkiä laulajan asuvalinnan takia. Pocahontasiksi pukeutunut laulaja tuskin osasi odottaa mikä somemyrsky asiasta nousisi.

– Pocahontas oli alaikäinen tyttö, joka joutui ihmiskaupan uhriksi. Kulttuuri ei ole asu, kirjoittaa eräs seuraaja paheksuvasti. Kommentti on saanut jo 133 tykkäystä ja aiheuttanut kiivaan keskustelun asiasta Jannan kuvan kommenttiboksissa.

– Suosittelen tutustumaan mitä on kulttuurinen omiminen ja kuinka sillä yhä pidetään yllä sortavia rakenteita. Kulttuuri ei ole naamiaispuku, kritisoi toinen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Pyysi asuvalintaa anteeki

Janna julkaisi tänään maanantaina Instagram-päivityksen, jossa hän pahoittelee asuvalintaa ja kertoo olleensa tietämätön Pocahontasin todellisesta elämäntarinasta.

– Pukeuduin Halloweenina rakastamakseni Pocahontakseksi, asuun jonka taustaa en tuntenut. Tiedostan nyt asuni ongelmallisuuden. Pienestä tytöstä lähtien olen ihaillut Pocahontasta ja muistan sanoneeni äidilleni että haluaisin isona olla kuin hän, kaunis, vahva ja rohkea.

– Kuitenkin tähän päivään asti olen ollut täysin tietämätön Pocahontaksen oikeasta tarinasta. Se on erittäin traaginen ja sydäntäsärkevä, eikä se Disneyn kertoma onnellinen rakkaustarina. Oikea tarina ei sovi lapsien korville. Pocahontas oli Pohjois-Amerikan natiivi Virginiasta, oikealta nimeltään Matoaka. Hän kasvoi isänsä, heimon päällikön lempilapsena. Hänen äitinsä kuoli synnyttäessään tyttöä.

– Hän kidnapattiin teininä englantilaisten sotilaiden toimesta, hänen aviomiehensä murhattiin ja hän joutui luopumaan ensimmäisestä lapsestaan. Vangittuna ollessaan häntä raiskattiin jatkuvasti ja sen seurauksena hän tuli raskaaksi ja sai toisen lapsensa. Hän menetti nimensä, hänet pakotettiin kristityksi ja menemään uudelleen naimisiin englantilaisen liikemiehen kanssa. Hänet myrkytettiin kuoliaaksi matkallaan Englannissa, vain 21-vuotiaana.

– Pyydän anteeksi tietämättömyyttäni aiheesta ja lupaan oppia tästä sekä ensi Halloweenina miettiä tarkkaan miksi hahmoksi pukeudun, Janna lopettaa päivityksensä.

Monien mielestä Jannalla ei ole selitettävää

Jannalle on satanut myös hurjasti viestejä, joissa kerrotaan ettei Jannalla ole mitään anteeksipyydettävää.

– Toivon todella, että ihmiset ymmärtävät eron sadussa ja todellisuudessa. Satuhahmoksi saa pukeutua kuka tahansa ketään loukkaamatta, se on naamiaisasu. Pocahontas on satuhahmo, ei kenenkään elämänkerta.

– Jos ette ole taustaltanne intiaaneja niin älkää loukkaantuko toisten puolesta, toisten puolesta loukkaantuminen on naurettavaa.

Myös urheilupersoona Aleksi Valavuori otti osaa keskusteluun.

– Ei sulla ole Janna yhtään mitään seliteltävää tässä. Ei yhtään mitään. Asu oli upea, sinä olet upea. Ei tästä tule hevon persettä, jos tennisvuoroa varatessa pitää kysellä lupia tenniksen keksijältä, ettei joku loukkaannu, Valavuori kirjoitti.

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit