IL: Syöpään kuolleen Janita Lukkarisen isä avautuu tyttärensä viimeisistä hetkistä

Tosi-tv-tähti Janita Lukkarisen kuolemasta tulee kuluneeksi tänään 27. marraskuuta kolme vuotta. Janita kuoli lymfoomaan eli imusolmukesyöpään vain 27-vuotiaana.

Nyt Janitan isä Jari Lukkarinen on antanut haastattelun Iltalehdelle. Isä kertoo haastattelussa muun muassa kuinka hän on selvinnyt tyttärensä kuolemasta.

– Hyvät ihmiset ympärilläni ovat auttaneet monin eri tavoin arjessa, joka on auttanut jaksamaan. Koen, että työ on terapiaa ja liike on lääke. Toivoisin mahdollisimman monen edes kokeilevan huonolla hetkellään sitä, jos on niin onnekas, että on työpaikka ja pystyy liikkumaan, Jari kertoo Iltalehdelle.

Janitan kuolema on saanut Jarin pohtimaan eutanasian merkitystä. Janita sai saattohoitovaiheessa palliatiivista sedaatiohoitoa, jolla tajunnantasoa alennetaan niin, että potilas on rauhallisessa tilassa tai kevyessä unessa. Saattohoidossa lääkitystä voidaan käyttää tilapäisenä hoitona tai jatkuvana hoitona potilaan kuolemaan saakka.

– Jos eutanasia olisi ollut sallittu, uskon että Janita olisi sen valinnut suurien kipujen sijaan. Sedaatioon en sen enempää ota kantaa, muuten kuin että eutanasia olisi inhimillisempää, Jari toteaa Iltalehdelle.

Lue myös: Seiska: Syöpään menehtyneen Janita Lukkarisen pastorin toimista tutkintapyyntö

Kuvat:Instagram

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
1 Kommentti
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit