Minkälaista on sairastaa korona? Toimittaja Antti Liinpään videoita katsottu jo satojatuhansia kertoja

Kuva: Antti Liinpää/Youtube

Auto-ohjelmista tuttu toimittaja ja autoasiantuntija Antti Liinpää joutui Meilahden kolmiosairaalaan koronaviruksen vuoksi.

Nyt mies voi jo paremmin ja on kotiutunut vietettyään sairaalassa 10 päivää.

Näin Liinpää kertoo videonsa yhteydessä:

”Sairastuin koronaan torstaina 19.3.2020. Oireet: kova kuume, kova yskä, kova päänsärky, yleinen pahoinvointi, lihassärky ja ripuli. Maanantaina 23.3.2020 pyörryin kotona. Ambulanssi kävi, mutta koska mittaustulokset olivat OK, en joutunut sairaalaan. Perjantaina ja lauantain välisenä yönä jouduin sairaalaan, koska pyörryin ambulanssimiesten tullessa kaksi kertaa ja kuume oli yli 40 astetta. Olo huononi sairaalassa muutaman päivän ja kuume oli erittäin kovaa. Minulla oli koronan aiheuttama keuhkokuume ja tulehdusarvo lähes 300. Onneksi kuumelääke auttoi alentamaan kuumetta.

Ma-pe (30.3.-3.4.2020) sain kokeellista lääkettä Oxiklorinia, joka auttoi. Söin myös koko sairauden ajan C-vitamiinia. Kuume lähti pois torstaina 2.4.2020 ja olo alkoi paranemaan. Lisähappi otettiin pois sunnuntaina 5.4.2020 ja kotiin pääsin 10 sairaalapäivän jälkeen maanantaina 6.4.2020, kun tulehdusarvo oli laskenut kolmeen. Olo koheni kotona ja yskä kaikkosi.

Koronalääkäri soitti keskiviikkona 8.4.2020. Koska minulla oli vielä yskää, en vapautunut karanteenista. Perjantaina 10.4.2020 lääkäri soitti uudelleen ja koska olo oli terve ja yskä poissa, minut vapautettiin karanteenista. Olen lauantaista 11.4.2020 lähtien käynyt lenkillä ja keuhkojen tila paranee päivä päivältä. Tunnen itse terveeksi, mutta aion silti olla varovainen ihmiskontaktien kanssa kaksi viikkoa karanteenista vapautumisen jälkeen.

Noudattakaa ohjeita ja rajoituksia. Kova tauti on kyseessä.”

Liity Gekkosen WhatsApp-kanavalle ja saat kaikki uutiset kätevästi WhatsAppiisi.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit