Adelaide Botty van den Bruele tulistui Seiskan jutusta, jossa kerrottiin ettei hän kuulu Belgian aatelissukuun: ”Perättömiä juoruja!”

Miss Suomi -kilpailusta tuttu Adelaide ”Adele” Botty van den Bruele, 26, on kertonut kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun.

Seiska-lehden tekemän sukututkiskelman mukaan Botty van den Bruelen perhe ei kuulu Belgian aatelistoon.

Lehti sai selvityksen asiaan protokollavastaava Hans Timbremontilta, jonka vastuualueisiin kuuluu aatelisto ja valtion korkeimmat kunniamerkit.

– Botty van den Bruelen perhe ei kuulu Belgian aatelistoon, protokollavastaava kertoo lehdelle.

Timbremont kertoo, että aatelisarvo periytyy mieslinjaisesti eli isältä pojalle. Tämän lisäksi asiaan vaaditaan Belgian hallitsijan hyväksymä valtakirja, jotta suvulle voidaan myöntää aatelisarvo.

Adele: ”Risoo, että minuun kohdistetaan perättömiä juoruja”

Nyt Adelaide on kommentoinut Seiskan tekemää uutista omalla Instagram-tilillään. Missin mukaan Seiskan juttu on virheellinen.

– Lehdistö kirjoittaa tietysti mitä haluaa ja huomionhakuisuus on keltaiselle lehdistölle elinehto. En kuitenkaan olisi arvannut, miten naurettavia juttuja sitä saisi itsestään lukea. Vaikka on toki imartelevaa, että lehdistö on kiinnostunut, olisi mielestäni kohtuullista, ettei kirjoitettaisi ihan mitä sattuu. Varsinkin jos tiedetään, että juttu antaa tilanteesta väärän kuvan, Adelaide aloittaa pitkän päivityksen Instagram Stories -osiossaan.

– Seiska päätti tehdä ”tutkivaa journalismia” sukujuuristani. Artikkelissa tehdään suvustani virheellisiä väitteitä. Tiedän, että sukuhistoriasta keskustelu voi näyttää helposti naurettavalta. Se mikä risoo, on että minuun kohdistetaan perättömiä juoruja ja se, että vanhempani, jotka ovat yksityishenkilöitä, on sotkettu juttuun mukaan, hän jatkaa.

– Seiska tiedusteli Belgian protokollavastaavalta aatelisstatustani ja sai sieltä vastauksen, ettei sukuni olisi aatelinen. Tästä he sitten kirjoittivat mehukkaan lööpin. Harmi vaan, että Seiska tiedusteli ensinnäkin väärällä nimellä ja toisekseen vieläpä väärästä rekisteristä, joten ei ihme, että sieltä ei aatelisstatusta löytynyt.

Adelen mukaan aatelissukujen koukerot eri maiden välillä ovat monimutkaisia. Hän kertoo, että totuuden olisi kuitenkin voinut selvittää, jos toimittaja olisi halunnut tehdä aidosti tutkivaa journalismia, eikä mehukasta lööppiä.

– Kerroin tämän Seiskan toimittajalle, mutta tahallinen väärinymmärrys oli totuutta mieluisampi. Toimittaja tyytyi toteamaan, että ”tehdään sitten myöhemmin jatkojuttu, jossa asia voidaan korjata”. On käsittämätöntä, että toimittaja voi julkaista tietoisesti jutun, josta tietää, että lukijalle jää virheellinen käsitys.

Missikaunotar kertoo päivityksessään, että hänestä tuntuu kurjalta se, että joillekin lukijoille jää mieleen alkuperäinen juttu.

– Tehtyä saa tekemättömäksi. Seiskan julkaisupäätös oli mielestäni journalistiselta etiikaltaan hyvin kyseenalainen, Adele lataa.

Adele väittää, että Seiskan juttu on virheellinen. Kirjoituksensa lopussa hän antaa juttuvinkin kyseisen artikkelin kirjoittaneelle toimittajalle.

– Jos haluat oikeasti kuulla sukuhistoriani, vanhempieni majoituspalvelu on varattavissa ensi kesää varten. Isäni kertoo sukuhistoriastaan vaikka tuntikausia.

Seiska: Miss Suomi kisoihin osallistunut Adelaine Botty van den Bruele kertoi kuuluvansa belgialaiseen aatelissukuun – Viranomaiset kumoavat väitteen!

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit