Nyt vietetään vanhustenviikkoa: Poliisilta tärkeä tiedote: ”Huijarit keksivät jatkuvasti uusia keinoja päästä vanhusten koteihin”

Itä-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa tärkeästä asiasta vanhustenviikon kunniaksi.

Poliisi jakoi asiasta tiedotteen Facebookissa:

”Nyt vietetään Vanhusten viikkoa. Meille tulee viikoittain ilmoituksia, joissa vanhusta on yritetty huijata tai on valitettavasti onnistuttu huijaamaan. Huijarit keksivät jatkuvasti uusia keinoja päästä vanhusten koteihin ja saamaan keskusteluyhteyden vanhukseen. Tavoitteenaan heillä on anastaa vanhukselta arvokasta omaisuutta ja rahaa.

On tärkeää, että vanhusten omaiset kertovat heille, että tällaista rikollista toimintaa tapahtuu ja neuvoa, miten toimitaan, jos joku putkimiehenä tai palotarkastajana esiintyvä pyrkii kotiin sisälle. Ennen kuin päästää ketään tuntematonta sisälle, on hyvä ensin varmistaa isännöitsijältä, että oven takana koputtelevat henkilöt ovat oikealla asialla liikkeellä.

Jos ovelle ilmestyy henkilö, jota epäilee huijariksi, kannattaa henkilöä pyytää poistumaan ja soittaa hätänumeroon 112. Jos huijari onnistuu varastamaan pankkikortin, se pitää välittömästi sulkea pankin sulkupalvelussa. Jos joutuu rikoksen uhriksi, asiasta voi tehdä rikosilmoituksen jälkikäteen, joko lähimmällä poliisiasemalla tai verkossa”

Kuvakaappaus: FB

Seuraa Gekkosta Instagramissa ja WhatsApissa!

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit