Urheilutoimittajaksi pyrkivä Kultamekko-Iida tylytti Tapio Suomista: ”KUKA SÄ OOT?”

Kultamekollaan julkisuuteen ponnahtanut Iida Vainio ja selostajalegenda Tapio Suominen olivat napit vastakkain Twitterissä.

Urheilutoimittajan urasta haaveileva Iida Vainio, 19, ajautui tiistai-iltana Twitterissä sanaharkkaan urheiluselostajalegenda Tapio Suomisen, 58, kanssa.

Kaksikon kärhämä alkoi siitä, kun Tapsa kommentoi Vainion twiittiä, missä hän oli ollut seuraamassa KTP-Basketin ja Uudenkaupungin Korihaiden välistä Korisliiga-ottelua.

Vainio julkaisi Twitter-tililleen kyseenalaisen kuvan, jossa KTP-Basketin pelaaja Brandon Tabb makasi maassa. Pelaajan ympärillä oli hoitohenkilökuntaa.

– Kauheeta… Ktp-basketin pelaaja Brandon Tabb (joka kutsui minut peliin ) tönäistiin törkeästi vauhdista kulmaan melkein tajuton, makaa vain. Ensihoitoa odoteltu 10min, Vainio kauhisteli twiitissään.

Suominen vastasi Vainion twiittiin:

– Ida. Kerroit taannoin haluavasi vakavasti otettavaksi toimittajaksi. Lienee sopiva hetki aloittaa. Toimittaja ei alleviivaa kutsua. Vielä vähemmän kommentoi, jos kutsuttu. Lisäksi tulkintasi tilanteesta väärä, jopa nolo. Kontaktit kuuluvat korikseen, kyseinen silkka vahinko… Suominen kirjoitti.

Vainio otti herneet nenäänsä Suomisen sanoista, ja vastasi tylysti takaisin kokeneelle selostajalle.

– Kuka sä oot? Vainio aloitti.

Vainio kutsui Suomista entiseksi toimittajaksi, ja otti esille Suomisen siviilielämässä saamat rikostuomiot.

– ENTINEN toimittaja joka sai yleltä potkut ja se joka just tuomittiin pahoinpitelystä, sekä kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta. Mikä sun moraali on 58-vuotiaana painaa 19-vuotiasta nuorta vasta harjoittelevaa naista alas huh? Katkera voi laittaa sen korkin kiinni! Vainio lyttäsi.

Suominen jatkoi keskustelua Vainion kanssa:

– Kuten totesin nyt lienee hyvä hetki aloittaa. Oheinen postauksesi ei välttämättä anna kuvaa vakavasti otettavasta. Lisäksi faktojen tarkistus kannattaa aina: tänä vuonna ~ 50 selostusta Ruutu-urheilulle. Tuomiot sovitettu, tottakai. En paina, varovasti opastin…

– Jos kutsutaan, ei tehdä duunia, eikä kommentoida. Treffit ja duuni eivät oikein pelitä. Ihan perusasioita, joista kannattaa aloittaa, Suominen kirjoitti.

Sanaharkka ei ottanut loppuakseen.

– Mitkä hiton treffit? Ystäviä voi olla myös nykypäivänä! Vainio vastasi.

Vainio paasasi Suomisen kirjoittelusta vielä eräälle toiselle Twitter-käyttäjälle.

– Hieno esimerkki kuinka ajaa nuorta ihmistä alas ja vielä somessa julkisesti vaikka olisi voinut tulla yksityisviestillä antamaan oikean palautteen, jota olisin arvostanut, Vainio tviittasi.

Suominen vastasi:

– Mielestäni en viitannut Ida ikääsi, vielä vähemmän sukupuoleesi. Lisäksi me molemmat kommentoimme julkisesti. Yhden julkisen neuvon tohdin vielä antaa, julkisuuteen liittyen. Suomessa (urheilu)toimittajat saavat ankaraa, joskus alatyylistä palautetta. Älä niistä piittaa.

Lopulta myös Aleksi Valavuori käski Iidaa käyttäytymään. Vainio on tehnyt tämän vuoden aikana jääkiekkoilijoiden haastatteluja Valavuori LIVE -ohjelmassa.

– Iida jumalauta nyt käyttäydy. Tapsan siviilisekoilut ja sairaus ei anna oikeutta lyödä niillä, kun saat ihan helvetin kovan mutta 100% faktaa sisältävän palautteen yhdeltä kaikkien aikojen parhaalta urheilutoimittajalta. Jos haluat oppia ja edetä, ota se palaute nöyränä vastaan, Valavuori ojensi Iidaa.

Pikkuhiljaa Vainion ja Suomisen sanaharkka eteni kohti sopuisempaa sävyä. Vainio jatkoi kuitenkin vielä painottamalla, ettei hän mennyt koripallomatsiin treffeille.

– Okei, kiitos vinkeistä elävä legenda. Mutta kai minä voin vapaa-ajalla käydä kaverin pyynnöstä katsomassa matsia ilman että ne on mitkään helvetin TREFFIT, haloo nyt? enkä mennyt toimittajan roolissa peliin vaan ihan vapaa-ajalla menin, Vainio tviittasi.

Tämän jälkeen Tapsa myönsi tulkinneensa blondin twiitit väärin.

– Pahoittelut! Hmm, itsekin pyrin tekemään eron duunin ja vapaa-ajan välillä, enkä läheskään aina onnistu. Tuota, ehkä silloin ansaitulla vapaa-ajalla kannattaa kokonaan unohtaa se journon rooli. En siinäkään aina onnistu. Tsemppiä.

Lopulta Iida pyysi anteeksi törkeää käytöstään legandaarista selostajaa kohtaan.

Tapio Suominen työskenteli Ylellä urheilutoimittajana ja -selostajana vuodet 1988–2018.

Wow! Iida Vainio istui hotelli Kämpissä rintavarustus tyrkyllä! – Kuva

Seuraa Gekkosta Instagramissa.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
5 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit

Lue seuraavaksi

SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit