Somedraamaa! Maria Veitola blokkasi Iida Ketolan Instagramissa!

Toimittaja Maria Veitola julkaisi tänään sunnuntaina (5.3.) Instagram-tilillään postauksen, jossa hän matkii Kardashian-klaanin sisaruksia omalla tyylillään. Maria on ennenkin julkaissut kuvapareja, joissa hän pilailee Kardashianien perheenjäsenten kustannuksella.

– Hemmetti soikoon meinasin unohtaa jakaa mun hiihtolomakuvat! Treenattiin taas tyttöjen kanssa poseeraamista meidän möksällä. Sanokaa mitä sanotte somevaikuttajan työstä, mut voin vannoa, että se ei oo helppoa. On tosi vaikeeta! Maria kirjoittaa julkaisunsa yhteydessä ja jatkaa:

– Nää Kardashian-Jenner -klaanin muikit on ihan hullun notkeita. En tiedä et onks se tää mun viidenkympin ikä, se että skippaan aina venyttelyn ja kehonhuollon vai se, että oon vaan niin himmee jäykkis persoona, että en todellakaan taivu tolleen iisisti noihin ihan luonnollisiin perusasentoihin joiden idea on -öö- siis vissiin niinku kertoa elämästä ja esitellä itseä. (Tarkistan tän vielä!).

– Kim sanoi myös et me ollaan treenattu jo niin paljon, et mun pitäs ihan oikeasti tajuta, että isävainaan vanha ja nyppääntynyt Rukan lämpökerrasto päällä tää ei vaan tuu ikinä näyttämään samalta. Tai hyvältä. Tai jotenkin ”oikeelta”. En oo varma mitä hän tarkotti sillä, mut tarkastan senkin. Eniveis ihanaa, et tässäkin iässä voi oppia koko ajan uusia asioita! Ihan parasta. Mikä näistä on sun lemppari? Maria kysyy lopuksi seuraajiltaan.

Katso kuvat Marian poseerauksista, oletuskuvan nuolta painamalla näet lisää kuvia.

Monet ovat naureskelleet Veitolan postaukselle julkaisun kommenteissa, mutta jotkut ovat myös ärsyyntyneet Marian kuvista.

Maria on julistanut julkisuudessa olevansa feministi. Tästä syystä monet pitää Marian postausta ristiriitaisena. Jotkut myös näkevät, että Maria nostaa itseään jalustalle, polkemalla ”kauniita tyttöjä”.

– Oon kyllä hämmentynyt tästä postauksesta. Annat mielikuvan feministinä, joka on kaikkien naisten itseilmaisun puolella – siinä valossa tää on kovin ristiriitainen. Joo on hienoa lähtökohtana se ajatus, että ’kaikenlaiset kehot on kauniita, unohdetaan ulkonäköpaineet’, mutta ei kuitenkaan toisten ihmisten kustannuksella naljailu. Tulee vaan olo, että tässä on tarkoitus korottaa itseä ylemmäs ja hakea validiointia sillä tavoin ’katsokaa en ole kuin nämä muut tytöt’. Sanomalla ”näissä kuvissa on tarkoitus vissiin niinku kertoa elämästä ja esitellä itseä” vedät mutkat suoriksi sille etteikö lisäämällä tietyn tyyppisiä kuvia vois olla muutakin virkaa kuin itsensä esittely tai ihan kun kimillä ei vois olla syvällisempiä ajatuksia, tekis mieli vaan sanoa practise what you preach. Jos oot feministi, niin tää päivitys on tosi ristiriidassa sen kanssa, eräs someseuraaja kirjoittaa Marian postauksen kommenteissa.

Maria on vastannut kritiikkiin näin:

– Hei! Sä tulkitset nyt minua tavalla, jota en tunnista. Ehkä sulla on ennakkoasenne minua kohtaan ja haluat tulkita minua pahantahtoisesti? Mä en naljaile tässä postauksessa muille, enkä korota itseäni. Mähän nauran tässä itselleni ja omalle rumppaisuudelleni. Elämää ja itseähän täällä Instassa esittelevät ja esittävät kaikki -minä mukaan lukien. Syvällisiä ajatuksiakin mahtuu mukaan, Maria kirjoittaa.

– Työskentelen tässä samalla oman naiseuden ja omien häpeän tunteitteni kanssa ja kannustan toivottavasti esimerkilläni muitakin rikkomaan somen kiillotettua, muokattua ja filtteröityä kuvavirtaa. Ei ole pelkästään helppoa ottaa tai julkaista itsestä tälläisiä kuvia, vaikka minulla on oikein hyvä itsetunto. Some, algoritmit, kuvanmuokkaus, filtterit ja kehonmuokkaus vaikuttavat meihin kaikkiin, useimmiten negatiivisella tavalla. Tutkimusten mukaan etenkin nuoret naiset kärsivät somen aiheuttamista menestys- ja ulkonäköpaineista. Meidän kaikkien on taisteltava aktiivisesti tätä maailmaa vastaan, jos haluamme säilyttää mielenterveytemme ja itsetuntomme, Veitola jatkaa.

Myös eräs toinen somekäyttäjä syyttää Mariaa Kardashienien ivaamisesta:

- ILMOITUS -

– Olisi eri asia julkaista itsestä kuvia jossa et poseeraa ja näyttää omaa kroppaa luonnollisista kuvakulmista, luonnollisissa asennoissa. Mutta se että poseeraat parodioiden toisia naisia on vaan ilkeetä ja kiusaamista. Oon pettynyt!

Iida Ketola kritisoi Veitolaa – Veitola blokkasi!

Myös Iida Ketola otti kantaa Marian julkaisuun.

– Kiitos Maria Veitola ku muistutat omalla tavallasi et kaikilla on oikeus poseerata just miten tykkää ilman pelkoa siitä et mitä jos joku feministi nauraakin mun tavalle tuoda itseäni esille, Ketola kirjoittaa omalla Instagram-tilillään.

– Mun mielestä tää on edelleen itsensä nostamista ”nättejä tyttöjä” polkemalla, Iida kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

– Tein yhden naisen protestin ja lopetin seuraamisen. Oikee feministi antais kaikkien poseerata just niinku haluu, eikä koittais tehdä niistä poseista huumoria, Iida jatkaa.

Samassa Iida kertoo, että Veitola blokkasi hänet Instagramissa.

Lue Iidan tekstit klikkaamalla oletuskuvan nuolta.

Iida on saanut paljon tukea muilta naisilta julkaisuunsa.

– En tiedä oliks Marian postauksen tarkoitus olla ”hauska”, mun mielestä se oli pahansuopa, tuli lähinnä mieleen katkerat yläasteikäiset koulukiusaajat. Feminismin sanansaattaja kerrassaan. Ps. Maria on näköjään blokannut mut. Luulen, että tämä johtuu siitä, kun hän vuosia sitten kiusasi sara sieppiä haastattelussa, ja esitin sen jälkeen julkisesti tukeni siepille, eräs Iidan seuraajista kirjoittaa.

Muun muassa Sara Sieppi ja Katariina Juselius ovat antaneet tukensa Iidalle.

Lue myös:

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Luitko jo nämä?

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]