Shirly Karvinen latasi suorat sanat hallituksen rasismikohusta

Puoliksi kiinalainen ex-missi Shirly Karvinen on julkaissut Instagram-tilillään tekstin, jossa hän lataa suorat sanat hallituksen rasismikohusta.

– Se mitä viime aikoina on tullut ilmi meidän tän hetken hallituksen mielipiteistä ja arvomaailmasta on pelottavaa. Se tekee tosi surulliseksi, että ihmiset keillä on järjetön määrä valtaa ja keitä meidän kuuluisi katsoa ylöspäin on avoimen rasistisia sekä pyytävät sanoistaan anteeksi vasta pakonedessä, mikä kertoo paljon, Shirly kirjoittaa.

Aihe koskettaa Shirlyä, sillä hänellä on omakohtaista kokemusta rasismista.

– Olen itse kasvanut ilmapiirissä jossa mun erilainen tausta on ollut automaattinen merkki huonommuudesta kantasuomalaisiin verrattuna. Toivoisin, ettei lapset ja nuoret joutuisi enää nykyään kasvamaan häpeässä erilaisen taustansa takia.
Mutta jos meidän maan johto on tälläinen niin mitä esimerkkiä se näyttää? hän jatkaa.

Shirly kertoo saavansa yhä itsekin yhä päivittäin rasistisia sekä homofobisia kommentteja.

– Oon kovettanut itseäni sen verran, ettei tietyt puheet enää satuta mua niin kuin nuorempana ja halunnut uskoa, että isossa kuvassa asenteet tässä maassa ei ole niin radikaaleja. Välillä ihmisten asenteet tulee näkyviin muulla tavoin, viimeksi viikonloppuna tuntematon henkilö kertoi pitävänsä minusta tosi paljon vaikkakin hänen ystäväpiiri ei ymmärrä sitä, koska oon kiinalainen.

– Tämä henkilö ylpeänä kertoi pitävänsä siitä huolimatta. Hämmentävää, kuin sen pitäisi tehdä mut onnelliseksi, että musta pidetään mun ”puutteesta” huolimatta. Tämä tapahtuma on tosi kevyt moniin muihin kertoihin verrattuna kun oon kohdannut naamatusten suoraa rasismia elämäni aikana, Karvinen kirjoittaa.

– Pointtina havainnollistaa miten rasismi on edelleen tällä vuosikymmenellä aivan arkipäivää monelle. Tiedostan toki myös mun etuoikeudet enkä voi täysin ymmärtää mitä esim. maahanmuuttotaustainen ihminen kokee, varmasti pahempaa.

- ILMOITUS -

– Maan johdon tulisi olla vahvin ja äänekkäin joukko näyttämässä esimerkkiä nollatoleranssista rasismia, vihapuhetta ja väkivaltaa kohtaan. En ymmärrä politiikasta tarpeeksi, että pystyisin kunnolla lähteä argumentoimaan asiasta. Sen kuitenkin tiedän, että jokaisella tulisi olla arvokas, turvallinen ja hyväksytty olo taustasta riippumatta, Shirly päättää.

Kommenttiosio

Heräsikö ajatuksia? Kerro mielipiteesi. Tutustu kuitenkin sääntöihin.

Tilaa
Ilmoita minulle sähköpostilla
guest
6 Kommenttia
Tuoreimmat
Vanhimmat Eniten äänestetty
Inline Feedbacks
Lue kaikki kommentit
SUOSITTUA
TUOREIMMAT

Uusimmat kommentit

Kuulitko julkkisjuorun? Lähetä viestiä:

 [email protected]